Komentara: 40
Pregleda: 11126

Rekonstrukcija fontane počinje na leto

11.03.2013. u 14:48h
Izvor: RTV Yueco
Pripremni radovi na rekonstrukciji zelene fontane su počeli i u toku je postupak pribavljanja ponuda od izvođača radova.
Rekonstrukcija fontane počinje na leto

U toku je donošenje odluke o izboru materijala za pokrivanje zelene fontane između Žolnai keramike ili zeleno nijansiranog granita, a konačnu odluku o tome kako će da izgleda fontana daće odbornici grada. Grad je za rekonstrukciju fontane izdvojio 50 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Anketirani Subotičani smatraju da Zelena fontana treba što pre da se rekonstruiše. Zbog oštećenja na objektu Zelena fontana nije puštena u rad prošle godine. Građani bi voleli kada bi zadržala sadašnji izgled.

Fontana se neće rušiti i zadržaće sadašnji izgled, kaže gradonačelnik. Neophodno je da se poboljšaju tehnički uslovi, odnosno da se spusti nivo ograde Zelene fontane radi boljeg vizuelnog izgleda, potrebna je potpuna rekonstrukcija vodovodnih i odvodnih instalacija, koje su sada u podnožju ispod fontanske kade zalivene u beton.

Građevinski radovi bi trebalo da počnu sredinom godine, a završili bi se do juna 2014. godine.

Zelena fontana je otvorena 30. juna 1985. godine, kada je gradonačelnik bio Đerđ Sorad.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 40
Pregleda: 11126

Povezana vest

Povezane teme

zelena fontana subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.