Komentara: 45
Pregleda: 7884
Video
Foto

Rekonstruisana Tolminska ulica

24.08.2017. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Tolminska ulica, jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u Aleksandrovu, kompletno je obnovljena i danas zvanično puštena u saobraćaj.
Rekonstruisana Tolminska ulica

Za rekonstrukciju 750 metara kolovoza iz gradskog budžeta izdvojeno je 33 miliona dinara.

- Ovu trasu smo obećali da ćemo završiti još prilikom otvaranja petlje „Subotica-jug“ 23. marta. Videlo se da je ovaj put izuzetno loš, da njime prolazi teretni saobraćaj, naročito posle otvaranja petlje „Subotica-jug“ - podseća gradonačelnik Bogdan Laban. - Nedavno smo otvorili deonicu „Ipsilon kraka“, koja spaja Somborski i Bačkotopolski put i to će dovesti da ova ulica bude dosta opterećena. Siguran sam ćemo uz pomoć republičke i pokrajinske vlade uspeti da završimo i druge ulice i ljudi mogu da budu sigurni da ovu lokalnu samoupravu krase dela, a ne samo prazne reči i obećanja.

Ulica koja je do sada bila sva od dotrajalih granitnih kocki, koje su tamo već više od pola veka, sada je prekrivena asfaltom i prilagođena teškom teretnom saobraćaju i široka sedam metara sa dve saobraćajne trake.

- Postojeća kolovozna konstrukcija skinuta, urađeni su novi ivičnjaci, novi asfaltni slojevi i novi sistem za odvođenje atmosferskih voda – objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Tolminska je dugačka 606 metara, a naše preduzeće uredilo je i prelaz preko pruge u dužini od sto metara. Ovo je vrlo značajna veza koja će omogućiti teretnom saobraćaju da preko petlje „Jug“ i novootvorene deonice „Ipsilon kraka“ lakše i brže stiže do Slobodne zone i dalje prema Somboru.

 Ovako izgleda rekonstruisana Tolminska ulica:

Tolminskoj će se itekako obradivati vozači, ali mnogo više stanovnici Aleksandrova koji žive u neposrednoj blizini.

- Prošle godine smo asfaltirali Sirišku i Stražilovsku, gde smo uveli i kanalizaciju, u Kameničkoj smo uveli takođe kanalizaciju i u ime svih građana zahvaljujem gradonačelniku što je našao sredstava da uradi i ovu ulicu – ističe Nikola Milićević, predsednik MZ Aleksandrovo. - Šleperi kada prolaze i izbace one kocke, tada se nije moglo prolaziti, morali smo sve to da zaobilazimo, a to je dugogodišnji problem, koji je konačno rešen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 45
Pregleda: 7884
Povezane pištaljke
Povezani albumi
Povezane teme
Asfaltiranje ulica u Subotici bogdan laban asfaltiranje rekonstrukcija ulice predrag radivojević javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica tolminska ulica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.