Komentara: 45
Pregleda: 8637
Video
Foto

Rekonstruisana Tolminska ulica

24.08.2017. u 16:15h
Izvor: Subotica.com
Tolminska ulica, jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u Aleksandrovu, kompletno je obnovljena i danas zvanično puštena u saobraćaj.
Rekonstruisana Tolminska ulica

Za rekonstrukciju 750 metara kolovoza iz gradskog budžeta izdvojeno je 33 miliona dinara.

- Ovu trasu smo obećali da ćemo završiti još prilikom otvaranja petlje „Subotica-jug“ 23. marta. Videlo se da je ovaj put izuzetno loš, da njime prolazi teretni saobraćaj, naročito posle otvaranja petlje „Subotica-jug“ - podseća gradonačelnik Bogdan Laban. - Nedavno smo otvorili deonicu „Ipsilon kraka“, koja spaja Somborski i Bačkotopolski put i to će dovesti da ova ulica bude dosta opterećena. Siguran sam ćemo uz pomoć republičke i pokrajinske vlade uspeti da završimo i druge ulice i ljudi mogu da budu sigurni da ovu lokalnu samoupravu krase dela, a ne samo prazne reči i obećanja.

Rekonstruisana Tolminska ulica

Rekonstruisana Tolminska ulica

Ulica koja je do sada bila sva od dotrajalih granitnih kocki, koje su tamo već više od pola veka, sada je prekrivena asfaltom i prilagođena teškom teretnom saobraćaju i široka sedam metara sa dve saobraćajne trake.

- Postojeća kolovozna konstrukcija skinuta, urađeni su novi ivičnjaci, novi asfaltni slojevi i novi sistem za odvođenje atmosferskih voda – objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Tolminska je dugačka 606 metara, a naše preduzeće uredilo je i prelaz preko pruge u dužini od sto metara. Ovo je vrlo značajna veza koja će omogućiti teretnom saobraćaju da preko petlje „Jug“ i novootvorene deonice „Ipsilon kraka“ lakše i brže stiže do Slobodne zone i dalje prema Somboru.

 Ovako izgleda rekonstruisana Tolminska ulica:

Tolminskoj će se itekako obradivati vozači, ali mnogo više stanovnici Aleksandrova koji žive u neposrednoj blizini.

- Prošle godine smo asfaltirali Sirišku i Stražilovsku, gde smo uveli i kanalizaciju, u Kameničkoj smo uveli takođe kanalizaciju i u ime svih građana zahvaljujem gradonačelniku što je našao sredstava da uradi i ovu ulicu – ističe Nikola Milićević, predsednik MZ Aleksandrovo. - Šleperi kada prolaze i izbace one kocke, tada se nije moglo prolaziti, morali smo sve to da zaobilazimo, a to je dugogodišnji problem, koji je konačno rešen.

Izvor: Subotica.com

Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice

Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice Obilazak rekonstruisane Tolminske ulice
Pogledaj ostale fotografije

Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice

Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice Radovi na rekonstrukciji Tolminske ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 8637

Povezane zviždaljke

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

bogdan laban

asfaltiranje

rekonstrukcija ulice

predrag radivojević

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

tolminska ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.