Komentara: 42
Pregleda: 5613

Reagovanje GrO DS na usvajanje gradskog budžeta za 2014. godinu

31.12.2013. u 13:58h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti.
Reagovanje GrO DS na usvajanje gradskog budžeta za 2014. godinu

Budžet grada Subotice za 2014. godinu niti je socijalan, što govori o nedostatku društvene empatije prema velikom broju socijalno ugroženih Subotičana, niti je razvojni, jer ne predviđa sredstva za nastavak kapitalnih projekata u gradu. Nema odgovora na pitanje da li će uopšte biti nastavljena izgradnja pozorišta, a ukoliko hoće, u kojoj meri i na osnovu kog projektnog rešenja? Zašto nema predviđenog novca za uređenje grada, konkretno Zelene fontane? Zašto se neće ulagati u prigradske mesne zajednice? Zašto će građani Bajmoka biti uskraćeni za prečistač? Zašto se stalo sa realizacijom Master plana razvoja Palića, konkretno izgradnje akva parka? Koje će to nove kredibilne kompanije, nakon onih koje su ugovorila prethodna dva gradonačelnika, doći u grad i obezbediti zapošljavanje naših sugrađana, budući da se obustavljaju sve aktivnosti na privlačenju investitora?

Takav bezidejni budžet upravo jeste rezulat okupljanja ,,digitron” većine koja nije nastala ni na ozbiljnoj viziji razvoja, zajedničkim stremljenjima, a ni na razrađenom konceptu razvoja grada, nego na ličnoj ambiciji koja je princip postanuća izdigla iznad principa postignuća. Neprincipijelno udruživanje politički nekredibilnih odborničkih grupa i pojedinaca koji su izgubili legitimitet onih organizacija sa čijih lista su izabrani u Skupštinu grada, političkih stranaka potpuno suprotstavljenih programa, samo sa ciljem da se matematički obezbedi  skupštinska većina, doživelo je fijasko na jučerašnjoj sednici Skupštine grada. Od 49 odbornika, koji su pre samo mesec dana podržali izbor novog rukovodstva grada, juče  podršku gradonačelniku za budžet nije dala skupštinska većina, nego uz glas opozicije tek 34 odbornika, čime su mu jasno pokazali da nema kredibilnu većinu niti težinu da vodi grad u narednom periodu.

Gradonačelnik, uprkos svojim obećanjima, nije uspeo da obezbedi novac iz republičkog budžeta, a to je tobože bio razlog za formiranje ovakve neprirodne većine. Budući da je takvim potezima ne samo ostavio grad bez kapitalnih projekata i ugrozio njegovo funkcionisanje, nego je diskreditacijom skupštinske većine i gubljenjem legitimiteta Jene Maglai grad uveo u svojevrsnu političku krizu zbog koje smatramo da bi jedini moralni čin koji sledi bio da podnese ostavku na mesto gradonačelnika.

Saopštenje GrO DS završava se rečima: "Našim sugrađanima želimo sve najbolje u nastupajućoj 2014. godini, u nadi da ćemo se zajedničkim snagama izboriti za bolje uslove života u našem gradu!"

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 5613

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.