Komentara: 79
Pregleda: 10367

Maglai: Sledi "utezanje" finansija, racionalizacija troškova i povećanje kvaliteta rada u javnom sektoru

03.01.2014. u 11:54h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Subotica je dobila novu vlast, ali joj u 2014. sledi "utezanje" finansija u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, racionalizacijom troškova i povećanjem kvaliteta rada, rekao je gradonačelnik Jene Maglai.
Maglai: Sledi "utezanje" finansija, racionalizacija troškova i povećanje kvaliteta rada u javnom sektoru

Podsećajući da je 2013. u političkom smislu obeležila promena vlasti, odnosno raskidanje koalicije SVM i DS i formiranje nove većine sa SNS, SPS i DSHV, Maglai je rekao da su se sa ovom promenom, na neki način stekli uslovi ili u velikoj meri nadanja građana da će se nešto pomeriti sa mrtve tačke u Subotici.

Pored određenih neslaganja članova SNS, a koja su iskazana na decembarskoj sednici Skupštine grada, Maglai smatra da je novoformirana koalicija stabilna i da će takva ostati sve do narednih izbora.

"Ova vladajuća koalicija je potpuno stabilna. Smatram da neće biti prostora da se ova većina obara 2014. godine, bez obzira što smo dirnuli u osinje gnezdo u mnogim stvarima vezano za određene interese na lokalu", rekao je Maglai u intervjuu Tanjugu.

Govoreći o prioritetima delovanja sa pozicije gradonačelnika u 2014. godini, Maglai je istakao da se, što se tiče lokalne samouprave, moraju srediti finansije, jer postoje ogromni problemi vezani za budžet grada i prekomerno trošenje sredstava ili zaduživanja koja nisu bila pokrivena prihodima.

Iako će budžet Subotice ove godine biti manji za oko milijardu dinara, Maglai kaže kako će se truditi da građani što manje osete taj manjak, jer po njegovom mišljenju, postoji mnogo prostora za uštede.

"Ima dovoljno prostora da se uštedi, jer se dosta lakomo odnosilo prema budžetskim sredstvima, kako sam video u prve tri nedelje dužnosti gradonačelnika. Ako budemo utegli sistem u smislu finansijske discipline i odnosa prema radu, mislim da ćemo imati prostora da zadržimo ono što je bilo 2013. godine, možda čak i da poboljšamo sa manje sredstava", rekao je Maglai.

Govoreći o investicijama, gradonačelnik Subotice je izrazio nadu da će u 2014. godini biti pokrenuto pitanje izgradnje kolektorske i kanalizacione mreže, regionalne deponije, te da će zaživeti i profunkcionisati investicije Kalcedonije i Svarovskog, ali i drugih preduzeća zainteresovanih za investiranje u taj grad.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 79
Pregleda: 10367

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

budžet grada subotice

javna komunalna preduzeća

javna preduzeća

budžet 2014

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.