Komentara: 31
Pregleda: 12726
Foto

Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta u punom jeku

16.03.2017. u 15:17h
Izvor: TV Subotica
Radovi na VI fazi izgradnje zgrade Narodnog pozorišta su u toku. Za ovu fazu izvojeno je 62 miliona dinara, a završetak se očekuje početkom juna.
Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta u punom jeku

Najveće gradilište u Subotici – napreduje. Nakon završenih fasada sa Korzoa i Zelene fontane, skele i radnici preselili su se u Nušićevu i Vojnovićevu ulicu. VI faza rekonstrukcije i izgradnje zgrade Narodnog pozorišta teče po planu, kažu nadležni.

"Što se tiče same fasade, ona je predviđena kao ventilisana fasada, postavlja se termoizolacija kamena vuna, zatim potkonstrukcija od aluminijuma i na to se kači kamen debljine 3 centimetra. Dakle to je za fasadu iz Nušićeve ulice komplet, a deo iz Vojnovićeve isto je sačinjen iz ventilisane fasade, kamene vune i kamena,“ objašnjava Josip Kovač Striko, nadzorni organ za VI fazu.

Subotičani koje smo anketirali zadovoljni su kako radovi napreduju, a kažu i da im se dopada izgled zgrade.

Deluje mi da radovi napreduju i to iznenada, videćemo kako će teći dalje. Dopada mi se izgled, pogotovo što je zgrada kombinacija starog i novog, veoma je lepo,“ kaže jedna mlađa sugrađanka.

Nije loše, solidno je. Kako je bilo, sad je dobro,“ dodaje jedan Subotičanin u prolazu.

Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta u punom jeku

U narednoj, VII fazi, predviđa se kompletiranje novog objekta spolja i okolnog terena, kao i uređenje starog dela iznutra, koje bi konačno trebalo da počne da se koristi. Planirana sredstva za ove radove su oko 220 miliona dinara.

U nastavku možete da pogledate fotografije, kao i da odgovorite na Online anketu - Kako vam se dopada izgled Narodnog pozorišta?

Izvor: TV Subotica
Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta Radovi na VI fazi rekonstrukcije Narodnog pozorišta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 31
Pregleda: 12726

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

izgradnja narodnog pozorišta

fasada narodnog pozorišta

izgled narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.