Komentara: 26
Pregleda: 7658
Foto

Laban: Predstave u novoj zgradi Narodnog pozorišta od 2020. godine

23.03.2017. u 15:10h > 30.03.2017. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Narodno pozorište  je jedan od najvećih investicionih projekata u srpskoj kulturi, izjavio je ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, koji se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom. Vukosavljević je rekao da će nastavak radova biti prioritet Ministarstva, te da će ustanova početi sa radom u naredne četiri godine.
Laban: Predstave u novoj zgradi Narodnog pozorišta od 2020. godine

Podsetivši da je Ministarstvo od 2006. do 2012. godine u rekonstrukciju uložilo 270 miliona dinara, a u protekle dve godine ukupno 70 miliona, Vukosavljević je izrazio uverenje da će „velelepno zdanje sa tri scene“ biti završeno kako je i planirano, iako je projekat 2006. zamišljen „veoma ambiciozno“.

- Narodno pozorište je investiciono gledano veoma zahtevan projekat, ali mogu da pružim garancije da su prisutna čvrsta opredeljenja svih nivoa vlasti da se taj projekat privede kraju. To će biti velika i važna vest, jedan od najvećih projekata u poslednjih nekoliko decenija - rekao je ministar Vukosavljević.

Laban: Predstave u novoj zgradi Narodnog pozorišta od 2020. godine

Laban: Predstave u novoj zgradi Narodnog pozorišta od 2020. godine

Uverenje da će publika prve predstave na sceni novog zdanja moći da gleda do 2020. godine izrazio je i gradonačelnik Bogdan Laban, koji je rekao da će do juna biti završena šesta faza izgradnje.

- U junu krećemo sa sedmom fazom, koja je vredna 250 miliona dinara. Sa tom investicijom koja će biti završena u januaru 2018. godine, biće zavšena kompletna spoljašnjost pozorišta, a takođe krećemo u toj fazi sa rekonstrukcijom starog dela pozorišta. Za 2018/2019. godinu u toku su razgovori i projekcija budžeta i iz republičkog i pokrajinskog će biti izdvojena značajna sredstva -rekao je gradonačelnik Bogdan Laban, koji se složio da je projekat zamišljen megalomanski te dodao da će biti izmenjen posebno u delu opremanja enterijera - Neka oprema koja je tada biti aktivna, sada nije, a i cene su se menjale, tako da ćemo kao Grad Subotica biti toliko odgovorni da neke stvari promenimo i da pokušamo da do 30 odsto smanjimo troškove tog  projekta.

Naglasivši da su ulaganja u kulturu  preduslov za napredak državne zajednice iako se ne mogu meriti aršinima privrede i ekonomije, Vukosavljević je rekao da će se zalagati za povećanje izdvajanja za kulturu.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, u okviru prve zvanične posete Subotici ministar je obišao i Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture, Narodno pozorište i Gradski muzej u kojem ga je dočekao Ištvan Hulo, direktor ove ustanove, a u društvu Zagorke Panić, gradske menadžerke i Miroslave Babić, člana Gradskog veća zadužene za kulturu.

Laban: Predstave u novoj zgradi Narodnog pozorišta od 2020. godine

Izvor: Subotica.com
Susret gradonačelnika sa ministrom kulture i informisanja Susret gradonačelnika sa ministrom kulture i informisanja Susret gradonačelnika sa ministrom kulture i informisanja Susret gradonačelnika sa ministrom kulture i informisanja Susret gradonačelnika sa ministrom kulture i informisanja Susret gradonačelnika sa ministrom kulture i informisanja Susret gradonačelnika sa ministrom kulture i informisanja Susret gradonačelnika sa ministrom kulture i informisanja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 7658

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.