• Pregleda: 3152

Radovi na Kolektoru 7 počeli pa stali

Do 2017. godine trebalo bi da bude završena Sekcija I u projektu unapređenja voda, koja obuhvata izgradnju kolektora 7, kolektora 2 i centralnog magistralnog vodovoda. Vrednost radova je oko 5,2 miliona evra, a izvođač radova je firma Graditelj iz Novog Sada.
Radovi na Kolektoru 7 počeli pa stali

Radovi na izgradnji Kolektora 7 su počeli u poslednjoj nedelji februara, ali je došlo do zastoja, jer je otkrivanjem postojeće cevi od koje treba da krene izgradnja, ustanovljeno da je u međuvremenu, došlo do postavke drugih podzemnih i nadzemnih instalacija koje se nalaze na predviđenoj trasi izgradnje.

Da bi se radovi nastavili, jedan od prvih uslova je izmeštanje betonskog stuba za niskonaponski razvod, koje treba da se realizuje ovih dana. Stub nije kartiran i postavljen je nakon dobijanja lokacijske dozvole za izgradnju kanalizacijskog voda, a slična situacija je i sa putem zbog kog je potrebno obezbediti dodatni luk da bi se radovi nastavili na ucrtanoj ruti Kolektora 7.

Početak izgradnje kolektora 2 je bio planiran za 15. mart, ali će doći do odlaganja 15 do 20 dana zbog određenih problema oko uvoza i isporuke cevi iz inostranstva. Trenutna situacija odlaže i početak radova na centralnom magistralnom vodovodu koji su predviđeni za 2. mart.

Izvor: RTV City

povezane teme

9
Forest Gamp Odgovori
Kako bese ono " Studio izvodljivosti ??? Bacene pare jer je neko zapoceo divlju gradnju.
SRBISTAN od glave do pete.
Pera Odgovori
Iz Novog Sada?
A vojvodina put ?Suboticke firme to ne nogu da urade.
Ili Pajtika da odobri ove projekte,takodje mora da ubrsti nesto.
Verovatno je to bio povod Pajtike ,Canka i SVM majstora.
Milan024 Odgovori
Sljampavo, sljampavo, da nekazem , napredno, napredno..!!!
grok Odgovori
pero, ovo ne finansira Pokrajina nego Grad iz kredita. A nije mi jasno sto toliko navijs za privatnu firmu u vlasnistvu Duska Drazica-Vojput
jozo bubnjar Odgovori
kakav crni vojput za izgradnju kanalizacije i vodovoda... uvek su angazovali podizvodjace... ne budite smesni, nisu ovo cevke za septicku jamu pa da ih stavlja svaki "majstor" koji je ispekao zanat ispred bircusa... a drugo, kao sto je Pera napisao, zadnje dve recenice - nismo deca.
drp trejd Odgovori
Plasim se da na kraju cifra bude 12 miliona eura kao sa precistacem,pozoristem bazenom sada su drugi u igri isto gladni para a sve u interesu gradana
lakumity Odgovori
Na žalost ovo je tipična slika rada naših "stručnjaka". Posle ni vojska pametnih ne mogu rešiiti zavrzlamu koju STRUČNJACI naprave. O sinhronizaciji radova, gde se opet "stručnjaci" pitaju, da i ne govorimo.
Pera Odgovori
@grok
Daleko od navijanja,moze i neko drugi sve dok je lokalna firma!
domacin Odgovori
divota kasti
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.