Komentara: 6
Pregleda: 3402

Počeli graditeljski radovi na Kolektoru 7

18.03.2015. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
U toku su građevinski radovi na izgradnji kolektora 7. Radovi su zvanično počeli 1. februara, ali izvođač je na terenu ustanovio da je neophodno da se izmeste podzemne i nadzemne instalacije koje se nalaze na predviđenoj trasi. Prvo je izmešten betonski stub za niskonaponski razvod, a bilo je neophodno da se obezbedi i dodatni luk kako da bi se nastavili radovi. Radovi na kolektoru 2 počinju krajem aprila, a magistralnom vodu sredinom aprila.
Počeli graditeljski radovi na Kolektoru 7

Stanovnici Mesne zajednice “Željezničko naselje” ne kriju svoje zadovoljstvo što će konačno biti rešen problem sa otpadnim vodama. Ištvan  Kovač živi više od 30 godine u ulici 51 Divizije. Svake godine ima problema sa podzemnim vodama.

Izgradnjom kolektora 7 rešiće se problem stanovnika “Željezničkog naselja” i “Makove sedmice”. U Vodovodu ističu da je sve spremno za izgradnju kolektora 7 i 2. Izvođač radova je  preduzeće “Graditelj NS”, a vrednost radova je  5,1 milion evra.

Radovi za kolektor 2 i magistralni vod se finansiraju iz kredita koji je Grad uzeo od banke u iznosu od 11 miliona evra, od čega će za ovaj deo biti utrošeno 5.1 milion evra. Drugi deo novca koristiće se za izgradnju fabrike vode 2.Rok za završetak kolektora 7 i 2 je do kraja  2016.godine, kada se očekuje da bude završen tehnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3402

Povezana vest

Povezane teme

otpadne vode

izgradnja kolektora

kolektor 7

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.