Komentara: 9
Pregleda: 4010

Prvog februara počinje gradnja kolektora 7

21.01.2015. u 16:03h
Izvor: RTV Yueco
Radovi na izgradnji kolektora 7 počinju u februaru, a kolektora 2 krajem aprila. U septembru prošle godine potpisan je ugovor sa izvođačem radova preduzećem “Graditelj NS” u vrednosti od 5,1 milion evra i proteklih meseci urađeni su svi pripremni radovi.
Prvog februara počinje gradnja kolektora 7

Početni datum za izgradnju je 1. februar, a konkretni radovi se očekuju krajem februara. Završena je javna nabavka i za izgradnju magistalnog voda u Lošinjskoj ulici i povez istočno-zapadnog magistralnog voda. Ukoliko sve bude teklo po planu sredinom februara bi trebalo da se potpiše ugovor sa izvođačem radova.

Nakon više decenija čekanja stanovnici u mesnim zajednicama koje se naslanjaju na gradske imaće rešen problem sa otpadnim vodama.Izgradnjom kolektora 7 rešiće se problem stanovnika “Željezničkog naselja” i “Makove sedmice”. U Vodovodu ističu da je sve spremno za izgradnju kolektora 7 i 2, a u narednih dvadesetak dana se očekuje i potpisivanje ugovora za izgradnju voda u Lošinjskoj ulici i povez istočno-zapadnog magistranlnog voda.

Radovi za kolektor 2 i magistralni vod se finansiraju iz kredita koji je Grad uzeo od banke u iznosu od 11 miliona evra, od čega će za ovaj deo biti utrošeno 5.1 milion evra. Drugi deo novca koristiće se za izgradnju  fabrike vode 2.

Oba projekta radiće se uporedo. Rok za završetak kolekora 7 i 2 je 23 meseca, što znači do kraja 2016.godine, kada se očekuje da bude završen tehnički prijem  i dobijanje upotrebne dozvole.Što se tiče drugog projekta rok za završetak radova je do proleća 2016.godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4010

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

izgradnja kolektora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.