• Pregleda: 3341

Prvog februara počinje gradnja kolektora 7

Radovi na izgradnji kolektora 7 počinju u februaru, a kolektora 2 krajem aprila. U septembru prošle godine potpisan je ugovor sa izvođačem radova preduzećem “Graditelj NS” u vrednosti od 5,1 milion evra i proteklih meseci urađeni su svi pripremni radovi.
Prvog februara počinje gradnja kolektora 7

Početni datum za izgradnju je 1. februar, a konkretni radovi se očekuju krajem februara. Završena je javna nabavka i za izgradnju magistalnog voda u Lošinjskoj ulici i povez istočno-zapadnog magistralnog voda. Ukoliko sve bude teklo po planu sredinom februara bi trebalo da se potpiše ugovor sa izvođačem radova.

Nakon više decenija čekanja stanovnici u mesnim zajednicama koje se naslanjaju na gradske imaće rešen problem sa otpadnim vodama.Izgradnjom kolektora 7 rešiće se problem stanovnika “Željezničkog naselja” i “Makove sedmice”. U Vodovodu ističu da je sve spremno za izgradnju kolektora 7 i 2, a u narednih dvadesetak dana se očekuje i potpisivanje ugovora za izgradnju voda u Lošinjskoj ulici i povez istočno-zapadnog magistranlnog voda.

Radovi za kolektor 2 i magistralni vod se finansiraju iz kredita koji je Grad uzeo od banke u iznosu od 11 miliona evra, od čega će za ovaj deo biti utrošeno 5.1 milion evra. Drugi deo novca koristiće se za izgradnju  fabrike vode 2.

Oba projekta radiće se uporedo. Rok za završetak kolekora 7 i 2 je 23 meseca, što znači do kraja 2016.godine, kada se očekuje da bude završen tehnički prijem  i dobijanje upotrebne dozvole.Što se tiče drugog projekta rok za završetak radova je do proleća 2016.godine.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

9
balfasz Odgovori
ok, ovo zvuci dobro, resice se problem otpadnih voda (barem onih koji imaju kanalizaciju jer ipak vecina septicke jame), a kad ce doci voda za pice namakovu sedmincu?
Sluga sive ekonomije Odgovori
Vino pije kraljevicu Marko pola pije pola Sarcu daje.
Prema tome bice nekih bonus plata, a Sarac se vec toliko osilio se sav se rita
ne j...e zivu silu.
NaIvan Odgovori
Mogli ste barem objaviti neku kartu kolektorske mreže Subotice, zato da i mi koji se ne razumemo baš u vodovod i kanalizaciju znamo gde će radovi da budu, gde će biti razrovane ulice ovog grada.
Gumene čizme u tim ulicama će biti sigurno neophodne, treba da se pripremimo na surove neljudske uslove.
nana Odgovori
A da li ce i mesna zajednica novo selo dobiti Kanalizaciju????????
stormwatch Odgovori
Među 10 najbitnijih izuma citavoga covecanstva u top 5 su se našle naochare i kanalizacija, naochare ne vridi posebno pridstavljat, ali valja napomenit da naochare i kanalizacija imaju jedno te isto zajednichko…OTVARAJE VIDIKE! Jeste da obadva izuma rade to na sasvim druge nacine, ali i jedan i drugi je podjednako efikasan.

Da se Subotica konačno ujedini i spoji od istoka na zapad, i od severa na jug!

BRAVO KOLEKTORI!!!!!!
TomyB Odgovori
@balfasz
Mozda izgradnjom te fabrike vode sto spominju pretposlednjem pasusu, kako god krajnje je vreme da se i ta makova napokon poveze na vodovod i kanalizaciju a ne da imamo otpadnu vodu u slavinama
horatio caine Odgovori
idu van grada a siri centar nema kanalizaciju, kao sto je bajski put i okolina gajeve....sramota !!!
mora da neki direktor ima vikendicu tamo ?!
stipan Odgovori
Bravo za to a dali će MZ Pešara doći na red
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
WANTED!- Ukoliko je skoro ili ikad, neko primetio specijalizovano vozilo JP "Vodovod i kanalizacija" da pod pritiskom pročišćava-odgušuje gradsku kanalizaciju, neka javi na broj telefona, 024...Ako je šaht na semaforu kod PTT-I zagušen, kakvo li je tek stanje ispod nadožnjaka!? Ako neće ili ne mogu oni, nema druge nego angažovati Mr Muscola!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.