Komentara: 11
Pregleda: 10637

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom prvomajskih praznika

30.04.2014. u 09:27h > 16:33
Izvor: Subotica.com
U Srbiji se u četvrtak i petak obeležava praznik rada. U javnim ustanovama i preduzećima neradni dani su 1. i 2 maj 2014. godine. U skladu sa tim pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.
Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom prvomajskih praznika

Autobuski prevoz na gradskim, prigradskim, međumesnim i međunarodnim linijama

Tokom prvomajskih praznika (1. i 2. maj) sve gradske i prigradske autobuske linije će saobraćati po nedeljnom redu vožnje. U ova dva dana linija 6 će saobraćati po sledećem rasporedu: 1. maja od 9 časova na svakih 10 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak je pola sata posle ponoći sa Vikend Naselja; Drugog dana praznika (2. maja) linija 6 se saobraćati od 9 časova na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak je u 22,15 časova sa Vikend Naselja; Noćni polasci na liniji 6 će saobraćati 1. maja po redu vožnje.

Redovno funkcionisanje linija u oba dana praznika obavljaće se na: Međunarodnoj liniji Subotica  - Novi Sad - Zagreb, zatim linija Subotica - Novi Sad (sa vremenom polaska iz Subotice u 11,45 i vremenom povratka iz Novog Sada u 20,00), a redovno će saobraćati i međunarodna linija Novi Sad - Subotica - Segedin.

Linija Subotica - Beograd neće saobraćati 1. 2. maja. Međunarodna linija Subotica - Segedin neće saobraćati 1. maja.

Bez naplate parkinga u četvrtak i petak (sve zone sem parkinga na Buvljaku i Mlečnoj pijaci)

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom prvomajskih praznika

Javno komunalno preduzeće "Parking" u vreme prvomajskih praznika, 1. i 2. maja (četvrtak i petak) naplatu i kontrolu parkiranja vršiće samo na Buvljaku, u 3. zoni, i na zatvorenom parkingu kod Mlečne pijace. U ostalim gradskim zonama nema naplate parkiranja. Reklamacije i blagajna Preduzeća neće raditi tokom praznika, 1. i 2. maja.

Redovna kontrola i naplata parkiranja, po ustaljenom režimu rada počinje u subotu 3. maja 2014. godine.

Radno vreme pošti

Tokom oba dana praznika radiće samo pošte na graničnim prelazima, non stop i u supermarketu Mega Rodić, od 8 do 20,30 časova. U subotu, 3. maja, pošte će raditi po uobičajnjenom radnom vremenu.

Bez odnošenja smeća na većoj teritoriji grada

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom prvomajskih praznika

JKP “Čistoća i zelenilo“ u četvrtak i petak neće odnositi smeće iz domaćinstava na većoj teritoriji Grada Subotice osim u četvrtak, 1. maja, u Đurđinu i Starom i Novom Žedniku, odnosno u  petak u Mišićevu i Bajmoku - desna strana, gde se odnošenje vrši putem tipskih vreća.

Blagajne Vodovoda neće raditi

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" su saopštili da oba dana praznika blagajne neće raditi.

Supermarketi

Sve prodavnice Trgoprometa, sutra (četvrtak) će raditi od 7 do 12 časova, Rodić radi redovno, Idea će biti otvorena do 15 časova, a Maksi neće raditi. U petak svi rade po uobičajenom radnom vremenu.

Pijace

Pijace pod upravom Javno-komunalnog preduzeća „Subotičke pijace“ u četvrtak, petak i nedelju biće otvorene do 13, a u subotu do 17 časova.

Narodna kuhinja

Narodna kuhinja Crvenog krsta u četvrtak i petak neće pripremati kuvane obroke za korisnike. Njima je za period praznične pauze isporučena hrana u konzervama, a kuvani obroci će se ponovo pripremati od ponedeljka, 5.maja.

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom prvomajskih praznika

Rad u Domu zdravlja Subotica biti organizovan kroz dežurstvo, na sledeći način:

Služba za opštu medicinu

Nijedna ambulanta u gradu i van gradu neće raditi u dane praznika. Dežurstvo će biti organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć 24 sata. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovaće dežurstvo na isti način kao u gradu.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece

Tokom svih dana praznika obavlja dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 8 do 20 časova. U periodu od 20 časova do ponoći dežurstvo je u SHMP.

Stomatološka služba

Tokom svih dana praznika obavlja dežurstvo u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u vremenu od 7 – 13 časova.

Apoteka Subotica ima organizovano dežurstvo

Apoteka ispod Gradske kuće (ogranak 1, 024/552-499) imaće dežurstvo od 30. aprila od 19,30 časova do 3. maja u 7,30 časova. Apoteka na Paliću (ogranak 10, 024/754-007) imaće dežurstva oba dana praznika (1. i 2. maj) od 9 do 17 časova. Apoteke u Čantaviru (ogranak 13, 024/782-314) i u Bajmoku (ogranak 14, 024/762-032) radiće u četvrtak i petak od 7,30 do 13 časova. Više info na zvaničnom sajtu Apoteka Subotica.

* vest će se dopunjavati tokom dana kako budu pristizale informacije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 10637

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

neradni dani za prvi maj

prvomajski praznici

neradni dani za praznike

Prvi maj Palić

Prvomajski uranak

prvi maj

javni prevoz

prvomajski trimbl

radno vreme

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.