• Pregleda: 9649

Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom prvomajskih praznika

U Srbiji se u četvrtak i petak obeležava praznik rada. U javnim ustanovama i preduzećima neradni dani su 1. i 2 maj 2014. godine. U skladu sa tim pojedine ustanove i javna preduzeća na nivou grada organizovali su svoj rad u neznanto izmenjenom režimu kroz dežurstva i skraćeno radno vreme.
Radno vreme Javnih preduzeća i ustanova tokom prvomajskih praznika

Autobuski prevoz na gradskim, prigradskim, međumesnim i međunarodnim linijama

Tokom prvomajskih praznika (1. i 2. maj) sve gradske i prigradske autobuske linije će saobraćati po nedeljnom redu vožnje. U ova dva dana linija 6 će saobraćati po sledećem rasporedu: 1. maja od 9 časova na svakih 10 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak je pola sata posle ponoći sa Vikend Naselja; Drugog dana praznika (2. maja) linija 6 se saobraćati od 9 časova na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak je u 22,15 časova sa Vikend Naselja; Noćni polasci na liniji 6 će saobraćati 1. maja po redu vožnje.

Redovno funkcionisanje linija u oba dana praznika obavljaće se na: Međunarodnoj liniji Subotica  - Novi Sad - Zagreb, zatim linija Subotica - Novi Sad (sa vremenom polaska iz Subotice u 11,45 i vremenom povratka iz Novog Sada u 20,00), a redovno će saobraćati i međunarodna linija Novi Sad - Subotica - Segedin.

Linija Subotica - Beograd neće saobraćati 1. 2. maja. Međunarodna linija Subotica - Segedin neće saobraćati 1. maja.

Bez naplate parkinga u četvrtak i petak (sve zone sem parkinga na Buvljaku i Mlečnoj pijaci)


Javno komunalno preduzeće "Parking" u vreme prvomajskih praznika, 1. i 2. maja (četvrtak i petak) naplatu i kontrolu parkiranja vršiće samo na Buvljaku, u 3. zoni, i na zatvorenom parkingu kod Mlečne pijace. U ostalim gradskim zonama nema naplate parkiranja. Reklamacije i blagajna Preduzeća neće raditi tokom praznika, 1. i 2. maja.

Redovna kontrola i naplata parkiranja, po ustaljenom režimu rada počinje u subotu 3. maja 2014. godine.

Radno vreme pošti

Tokom oba dana praznika radiće samo pošte na graničnim prelazima, non stop i u supermarketu Mega Rodić, od 8 do 20,30 časova. U subotu, 3. maja, pošte će raditi po uobičajnjenom radnom vremenu.

Bez odnošenja smeća na većoj teritoriji grada


JKP “Čistoća i zelenilo“ u četvrtak i petak neće odnositi smeće iz domaćinstava na većoj teritoriji Grada Subotice osim u četvrtak, 1. maja, u Đurđinu i Starom i Novom Žedniku, odnosno u  petak u Mišićevu i Bajmoku - desna strana, gde se odnošenje vrši putem tipskih vreća.

Blagajne Vodovoda neće raditi

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" su saopštili da oba dana praznika blagajne neće raditi.

Supermarketi

Sve prodavnice Trgoprometa, sutra (četvrtak) će raditi od 7 do 12 časova, Rodić radi redovno, Idea će biti otvorena do 15 časova, a Maksi neće raditi. U petak svi rade po uobičajenom radnom vremenu.

Pijace

Pijace pod upravom Javno-komunalnog preduzeća „Subotičke pijace“ u četvrtak, petak i nedelju biće otvorene do 13, a u subotu do 17 časova.

Narodna kuhinja

Narodna kuhinja Crvenog krsta u četvrtak i petak neće pripremati kuvane obroke za korisnike. Njima je za period praznične pauze isporučena hrana u konzervama, a kuvani obroci će se ponovo pripremati od ponedeljka, 5.maja.

Rad u Domu zdravlja Subotica biti organizovan kroz dežurstvo, na sledeći način:

Služba za opštu medicinu

Nijedna ambulanta u gradu i van gradu neće raditi u dane praznika. Dežurstvo će biti organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć 24 sata. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovaće dežurstvo na isti način kao u gradu.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece

Tokom svih dana praznika obavlja dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 8 do 20 časova. U periodu od 20 časova do ponoći dežurstvo je u SHMP.

Stomatološka služba

Tokom svih dana praznika obavlja dežurstvo u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u vremenu od 7 – 13 časova.

Apoteka Subotica ima organizovano dežurstvo

Apoteka ispod Gradske kuće (ogranak 1, 024/552-499) imaće dežurstvo od 30. aprila od 19,30 časova do 3. maja u 7,30 časova. Apoteka na Paliću (ogranak 10, 024/754-007) imaće dežurstva oba dana praznika (1. i 2. maj) od 9 do 17 časova. Apoteke u Čantaviru (ogranak 13, 024/782-314) i u Bajmoku (ogranak 14, 024/762-032) radiće u četvrtak i petak od 7,30 do 13 časova. Više info na zvaničnom sajtu Apoteka Subotica.

* vest će se dopunjavati tokom dana kako budu pristizale informacije

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Pera Odgovori
Kada ćete da smanjite one prazaite po javnim preduzećima.Više ne možemo blejače da finansiramo.Recimo podatak da Narodna Biblioteka ima 65 zaposlenih je frapantan podatak!
Pera Odgovori
Konacno da se i mi iz JP malo odmorimo kao ljudi, i na miru kaficu da popijemo!!!!!
bex Odgovori
Živeo Praznik Rada, a kod nas oduvek Nerada. Inače, ono gde ih ima 65 nije Narodna nego Gradska biblioteka, Narodna u Beogradu ih ima 650...
stormwatch Odgovori
Cetvrtak i petak se praznuje....wooooow bas vidim kod vas krenile reforme sve u 16.....na zapadu se sutra praznuje, a u petak se radi maximum maximuma i to tako da cemo nadoknaditi taj slobodni cetvrtak....TAKO SE IDE NAPRED!
jozo Odgovori
A radno vreme dimnicara?Poceli su da salju tuzbe za dimnjake u zgradama(visespratnicama,soliterima) koje su plombirane pre 30 godina,a kad se zalite traze papire o odjavi sto je ucinjeno pre decenijama,ili opet da odjavite uz taksu i placanje izmisljenog duga za neobjavljene usluge.Da li nova vlast u subotici zna sta im rade direktori u JP?
pajo Odgovori
Vidim susedi spojili praznik i vikend! Kaze ovako mogu da poguraju ugostiteljsvo i hoteljijerstvo! 90% velnes centara i izletista itd popunjeno! A da zaboravio sam kodmas nema gde da se ode na ceti pet dana odmora!
pajo Odgovori
Mislim da bi javna preduzeca trebala uzeti navike privatnih preduzeca! Prisiliti radnike da rade 10 sati i da daju minimalac i neplate poreze za radnike niti bilo kakve obaveze prema gradu! Pa bi tako i ona bila.na nivou Srbke privrede! Sve za razvoj i bolje sutra!
Subotičanka Odgovori
@Pero

Gospodine Pero frapanta je samo činjenica da Vi ne znate da Subotica ima Gradsku, a ne Narodnu biblioteku. To govori koliko istu ustanovu posećujete. Takođe Gradska biblioteka nema 65 zaposlenih već 44 (tu se računaju i zaposleni u 10 ogranaka koliko ih ima Biblioteka). Pre nego što izložite neke informacije, molim Vas raspitajte se prvo.
svetlo u mraku Odgovori
Suboticanka! Frapantno je jedino to sto ste vi jedan od 44 zaposlena u GRADSKOJ biblioteci i jos taj broj zaposlenih predstavljate kao nesto sasvim normalno! Covek moze da permutuje narodnu i gradsku biblioteku i to moze da se razume. Ali nikako ne moze da se razume sta vas 34 (-10 ljudi iz ogranaka) "radi" u toj gradskoj biblioteci i sta vas je osim stranacke pripadnosti kvalifikovalo za taj posao???
Subotičanka Odgovori
„Biblioteke su jedno od obeležja civilizacije. Nacija koja nije zainteresovana za istinu o svojoj prošlosti, koja nije zabrinuta za razvoj potencijala svojih građana i koja je neprijateljski nastrojena prema slobodi izražavanja, nema potrebe za bibliotekom.“
Piter Brofi

@ svetlo u mraku

Da Vas pitam kako to da Vam baš Biblioteka smeta, a ne smeta Vam Elektrovojvodina, Vodovod i kanalizacija, Parking, Dimničar, Pogrebno? Zna se šta trebate imati od „kvalifikacija“ da biste se zaposlili tamo. Biblioteku, muzej, pozorište i arhiv ću uvek braniti od „napada“ jer sam njihov dugogodišnji posetilac. Od malih nogu sam u Biblioteci, tokom devedesetih sam imala pristup knjigama koje moji roditelji tada nisu mogli priuštiti, studije ne bih mogla završiti da sam morala da kupujem potrebne knjige.

Zašto malo ne pogledate budžet grada i vidite koliko se izdvaja za koje ustanove i preduzeća pa onda donosite zaključke.
Jole Odgovori
Ako meni "Čistoća" dodje 4 puta mesecno i za to mi uzmu 800 dinara,nije li logicno da mi sada umanje racun za cetvrtinu.?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.