Komentara: 15
Pregleda: 4923

Radnicima Agrosemena zabranjen ulaz u preduzeće, sutra razgovori sa vlasnicima

05.10.2015. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Radnici "Agroseme-Panonije" od četvrtka protestvuju ispred preduzeća zahtevajući da im se isplate zaostale plate i dugovanja za zdravstveno i socijalno osiguranje. Protest su prekinuli za vikend, sa namerom da ga nastave danas, ali jutros ih je dočekala neprijatna situacija da im nije dozvoljeno da uđu u preduzeće u kojem su još uvek zvanično zaposleni.
Radnicima Agrosemena zabranjen ulaz u preduzeće, sutra razgovori sa vlasnicima

Oko 40-ak radnika preduzeća u smenama je od četvrtka protestvovalo ispred preduzeća sa istim zahtevima kao i prvog dana, a pismenim putem su se obratili i Premijeru Srbije Aleksandru Vučiću pozivajući ga da svojim uticajem pomogne u rešavanju teške situacije u kojoj se nalaze ovi radnici sa svojim porodicama.

Dva dana i dve noći radnici Agrosemena održavali su mirne proteste ispred preduzeća, za vikend su napravili pauzu pošto su bili vidno umorni i iscrpljeni. Najviše su razočarani što tokom njihovog protesta niko od nadležnih iz lokalne samouprave ih nije obišao da se pobliže upozna sa problemima i eventualno pomogne, ili na neki način posreduje u rešavanju problema.

Radnicima Agrosemena zabranjen ulaz u preduzeće, sutra razgovori sa vlasnicima

Posle vikend pauze tridesetak radnika ovog preduzeća okupilo se jutros u nameri da nastave protest, ali ovog puta zabranjen im je ulazak unutar kruga preduzeća u kojem su i dalje zvanično zaposleni. Iako su rekli da su došlo po radne knjižice obezbeđenje ih nije pustilo da uđu, na šta su okupljeni radnici insistirali da se pozove policija kako bi se napravio zavnični zapisnik i konstatuje stanje da im nije dozvoljen ulaz u krug preduzeća.

Posle nekoliko sati boravka ispred glavnog ulaza preduzeća saopšteno im je da će sutra tokom prepodneva doći jedan od vlasnika iz Austrije koji će sa radnicima pokušati da pronađe rešenje za ovu zamršenu situaciju i da radnici konačno saznaju svoju sudbinu, ali i dobiju neke garancije za isplatu zaostalih zarada i drugih dugovanja koja im stoje u Ugovoru o radu.

Izvor: Subotica.com

Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija"

Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija" Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija" Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija" Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija" Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija" Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija" Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija" Protest radnika preduzeća "Agroseme-Panonija"

Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći)

Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći) Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći) Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći) Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći) Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći) Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći) Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći) Protest radnika "Agroseme-Panonija" (protest je nastavljen i tokom noći)
Pogledaj ostale fotografije

Pregovori u Agroseme Panonija AD

Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4923

Povezane vesti

Povezane teme

agroseme panonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.