Komentara: 12
Pregleda: 5579

Radnici "Agrosemena" traže neisplaćene zarade

01.07.2015. u 17:01h
Izvor: RTV City
Zaposleni u „Agroseme - Panonija“ su zbog velikog nezadovoljstva zbog neisplaćenih zarada za april i maj, kao i neuplaćenog zdravstvenog osiguranja, danas u 10 časova došli u firmu kako bi preuzeli platne liste za april i maj, kako bi mogli podneti prijavu za dospela potraživanja.
Radnici "Agrosemena" traže neisplaćene zarade

Radnici su izneli svoje zahteve na sastanaku sa Johanom Karalom, zakonskim zastupnikom firme „Advance Seed“ d.o.o koja je kupila imovinu Agrosemena, međutim sastnaku nije prisustvovao direktor „Agrosemena“ Jovan Šarović. I nakon sastanka, ostaje neizvesno kada će zaposlenima biti uplaćena zaostala potraživanja, kao i koliko njih će ostati bez posla, jer će samo deo preći u novu firmu, „Advance Seed“.

Radnike Agrosemena i Agrolaba, njih 72, koji se svi trenutno nalaze na godišnjem odmoru, zatekli smo na ulazu u kompleks firme, a okupili su se kako bi zaštitili svoj socijalno-ekonomski status.

Radnici su izričiti u tome da žele svoje zaostale zarade, kao i da im se uplate zaostali doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Generalni direktor se danas nije pojavio na sastanku, a za našu televiziju u ime firme izjavu je dao Miloš Kos, rukovodilac sektora proizvodnje, koji na pitanje kada će radnicima biti isplaćene zaostale zarade kao i uplaćeno zdravstveno osiguranje, rekao da na to nema odgovor.

Delu zaposlenih u „Agrosemenu“ biće ponuđen prelazak kod novog vlasnika, u firmu „Advance Seed“ iz Feketića koja je 1. aprila kupila veći deo ove nekad uspešne kompanije, međutim, sudbina onih koji ostanu u firmi koja više nije likvidna i ima ogromna dugovanja, a zbog kojih je prodata njena imovina kako bi se naplatila dugovanja prema poveriocima, ostaje neizvesna.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5579

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.