Komentara: 16
Pregleda: 4128

Radnici Agrosemena Panonija traže plate

03.07.2015. u 18:44h
Izvor: Radio Subotica
Gradonačelnik Jene Maglai razgovarao je sa direktorom, predsednicom sindikata "Agroseme Panonije" i predsednikom Gradskog veća samostalnih sindikata Subotice o tome kako prevazići teško stanje u kome se nalazi jedno od nekada najuspešnijih subotičkih preduzeća.
Radnici Agrosemena Panonija traže plate

Kako se čulo nakon sastanka radnici koji trenutno nemaju posla u fabrici biće upućeni na plaćeno čekanje. Primaće 60 odsto ličnog dohotka.

Očekuje se da će posla biti za sve za dve do tri nedelje kada počne obrada semenske pšenice. Ulaskom u poslove povećala bi se i zarada i sustigle neisplaćene plate. Svi zaposleni će dobiti i markice za zdravstevno osiguranje do 15. septembra.

Novi vlasnik nekretnina Austrijanac Johan Karel izrazio je spremnost da u svoju firmu gde montira nove proizvodne linije preuzme oko polovinu radnika "Agroseme Panonije". U novu firmu "Advans sid" već je prešlo 12 radnika.

Izvor: Radio Subotica
Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD Pregovori u Agroseme Panonija AD
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4128

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.