Komentara: 1
Pregleda: 4735

Radionica za izradu horor maski

14.12.2011. u 15:29h
Izvor: RTV Yueco
Radionica za izradu horor maski

U organizaciji Fokus fondacije iz Subotice, u okviru niza manifestacija kojima će se obeležiti Dani Bele Lugošija, od 20. – 22. decembra, je predviđena i Radionica za izradu horor maski – po motivu lika Drakule, koju će voditi Miroslav Lakobrija, diplomirani vajar i stručnjak za specijelne filmske efekte.

Tokom tri dana kreativnog rada, polaznicima će biti predstavljen proces izrade maski, kroz praktičan rad kao što je: uzimanje otisaka sa lica, modelovanje u glini, kalupiranje, livenje u lateksu, izrada veštačkih zuba i šminkanje finalne meske.

Polaznici radionice će naučiti da sami izrađuju različite maske, od vila, veštica i vampira, do kreacija likova iz njihove mašte.

Miroslav Lakobrija je završio Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Vajarstvo. Kao veliki poklonik horora i naučno-fantastičnih filmova, je l997. godine, sa Jakšom Vlahovićem, osnovao filmsku grupu “Mladi kadrovi”, te krenuo u ostvarenje ljubavi prema specijalnim filmskim efektima. Takođe je jedan od autora i osnivača Festivala srpskog filma fantastike. Profesionalno se bavi izradom maski i mejk-ap specijalnim efektima, za potrebe snimanja filmova. Osim rada na filmu, oprobao se i u TV serijama, kao i u pozorištu. Proteklih godina je vodio više umetničkih radionica za specijalne efekte, a 2011. godine je dobio nagradu za najbolje specijalne efekte, za rad na filmu “Zone of the Dead”.

Učešće u radionici je besplatno, a broj mesta je ograničen. Zainteresovani polaznici se mogu prijaviti na: office@fokus-su.rs ili puem telefona na broj 024-523-566.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4735
Povezane teme

Fokus fondacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.