• Pregleda: 6506

Radio Subotica pred prodajom?

Radio Subotica pred prodajom?

U subotičkoj javnosti se već neko vreme može čuti da je preduzeće „VTV Comnet doo“, u okviru koga posluje TV Subotica zainteresovano za kupovinu Radio Subotice. Tu informaciju danas je potvrdio i Vladan Stefanović, direktor ove subotičke televizije.

- Preduzeće u čijem sklopu je TV Subotica za sada ima još tri televizije u Vojvodini i planira da svoju mrežu proširi na još TV i radio stanica. Sa tog aspekta Radio Subotica nam je interesantna i stupili smo u kontakt sa ljudima koji imaju besplatne akcije – objašnjava Vladan Stefanović. - Međutim, menadžment radija obavestio je akcionare da su obaveze ove medijske kuće za prvih šest meseci ove godine bile oko pet miliona dinara, a do septembra su one najverovatnije još narasle. To je zaista veliki iznos, prelazi vrednost samog radija i ništa konkretno ne mogu reći dok ne vidimo stvarnu visinu i strukturu tih dugova. Interesovanje postoji, ali moramo da vidimo kakva je zaista situacija.

Podsetimo, vrednost Radio Subotice, procenjena je na 4,85 miliona dinara, odnosno nešto više od 40 hiljada evra, ali zainteresovanih kupaca nije bilo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Sojic Odgovori
Subotici fali jedna radio stanica narodne muzike
Rajhl Odgovori
Sačuvajte naš radio. Subotičani to zaslužuju, nije bitno u ko će biti vlasnik grad, država ili privatnik.
tako je Odgovori
tako je
panonski čamac Odgovori
VTV Comnet - iliti RTV City tj. sadašnja TV Subotica.
Uplaćeni kapital - 1000din.

Neka potpišu ugovor da moraju održati postojanje informativnog programa i programa na jeziku nacionalnih manjina, jer ako od Radio Subotice ostane samo školjka i budu samo puštali muziku sa nekog matorog računara u nekoj rupi, onda bolje je da propadne.

Takođe moram da izrazim sumnju na kredibilitet televizije Vladana Stefanovića, jer su se na RTV City našli programi produkcije Dveri Srpske, bili su uvek neki popovi, zatim je bio Milan Tarot, pa "Izazovi Istine" od Drecuna, itd.

Nadam se najboljem, očekujem najgore.
Vesko Odgovori
Sve sto je vredno i sto je gradu stvaralpo dohodaka, davno je prodato i to u bescenje.Zao mi je
i Radio Subotice, ali tu pomoci nema.Mislim da su na ovom radio vise trebali pricati kako su pro
padala i prodavana mnoga preduzeca, tako i u stecaju a ne samo guditi aktuelnim vlastima i
politicarima.
dule Odgovori
@panonski čamac
Ja sam na momenat pomislio da si potonuo, kad evo ga izronio još gori nego što si bio.
x Odgovori
niko nece da plati 40.000 EUR. pa ne cudi me previse. Radio Suboticu niko nije slusao jer su funkcionisali kao da je jos ovek 1980.
AlwaysUltra Odgovori
X

Upravo to je bilo dobro. Neki poslednji trag starih , dobrih vremena. Dosao je trenutak da se i to unisti i pretvori u jos jednu lokalnu seljoberiju. Nije neka posebna uteha sto je to globalna tendencija i sto su i neki jaci svetski mediji u visegodisnjem opadanju i pretvaranju u komercijalne , bezivotne klonove ...
Oko sokolovo Odgovori
Radio Subotica je prestala da postoji padom Berlinskog zida, ali je održavana u životu veštački isključivo radi propagiranja partiokratije radi opstanka. Radeći nekomercijalno stvarala je gubitke koje su pokrivali građani novcem otetim da bi se napunio budžet kojim se krpe rupe svih gubitaša. Radio Subotica je imala prelomnih trenutaka za uspešan opstanak, ali ih je sve propustila. U njoj oduvek vlada negativna selekcija koja ne može da stvora pozitivne rezultate. Kupovina "radija" od strane "VTV Comnet doo" je besmislena sem ukoliko ih ne interesuje samo imovina. Od nje postoji samo nešto tehnike čija je vrednost manja od visine dugova. Radio Subotica je bila u obavezi da se privatizuje do 31.12.2007. godine, ali je postupila protivpravno. Odbila je, po nekoj neustavnoj Koštunicinoj Uredbi, da se privatizuje i faktički od 1.1.2008. godine postoji kao NELEGALNO pravno lice a kao emiter je PIRAT. Čak je i najnoviju zakonsku obavezu o "prvoj" privatizaciji najkasnije do 31.10.2015. godine odbila da izvrši čime je nastavila svoj NELEGALAN rad u svojstvu PIRATA.

Iz tog radija proterani su dobri i kvalitetni kadrovi, ostali su poslušni koji su decenijama radili sebi o glavi. Taj radio je ideološki, konceptualno i programski nepostojeći dve i po decenije, ali, eto, živi i vuče u ponor i sebe i celo društvo. Rezultate vidimo svuda oko sebe.
niko Odgovori
ono sto Subotici treba je nezavisni radio u sklopu javnog servisa RTV Vojvodina kada vec placamo javni servis. Za to treba da se izborimo a ne da radio padne u ruke nekoj lokalnoj radio stanici koja ce musti pare iz budzeta grada u privatne dzepove a program usmeriti na komercijalu sund i promovisanje vladajuce stranke u gradu.
jacemkazem Odgovori
Hvala Bogu Szabadkai Rádió su kupili sami zaposleni njih sedmoro, oni su bili slozni.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.