• Pregleda: 13393

Radio Subotica dobila novog vlasnika

Posle neuspešne privatizacije krajem prošle godine, Radio Subotica, medij sa tradicijom dugom više od četiri decenije, ovih dana dobio je novog vlasnika - preduzeće “VTV ComNet“.
Radio Subotica dobila novog vlasnika

Kako tokom tri kruga privatizacije nije bilo zainteresovanih za kupovinu subotičkog lokalnog radija, vlasništvo je preneto na osam bivših radnika. Radnici su radio prodali preduzeću koje u svom portfoliu ima još četiri lokalne televizije širom Vojvodine i suvlasnik je "City" radija.

Iako je dobio novog vlasnika radio će zadržati ono po čemu je bio prepoznatljiv decenijama – nastaviće da emituje program na mađarskom i hrvatskom jeziku.

- Nema mesta strahu, informisanje na jezicima manjina biće nastavljeno kao i do sada. I to ne samo na mađarskom i hrvatskom, već smo na inicijativu Nacionalnog saveta Bunjevaca počeli razgovore o emitovanju programa i na bunjevačkom jeziku, a otvoreni smo i za saradnju sa predstavnicima drugih nacionalnih manjina – kaže Vladan Stefanović, vlasnik preduzeća „VTV ComNet“.

U tešku i neizvesnu tržišnu utakmicu Radio Subotica neće moći da uće bez modernizacije programa.

- Do sada se na radiju puštalo deset muzičkih žanrova, a moderan i savremen radio i putem izbora muzike traži ciljnu grupu slušalaca, pa se tome moramo prilagoditi ukoliko želimo da živimo od tržišta. Takođe, doći će i do reorganizacije programskog dela i drugačije koncepcije, koja će biti u duhu savremnih tendencija. Doduše, nećemo moći da ispratimo nivo tehnoloških promena u svetu upravo zbog toga što ćemo raditi bar na tri jezika i to malo komplikuje stvar. Ali će to biti nešto između one Radio Subotice na koju su slušaoci navikli i modernih radio programa kakvi već postoje po Srbiji – najavljuje Stefanović. - Takođe, nećemo praviti „sendvič programe“, kao što je do sada rađeno, po tri sata na svakom od tri jezika, već će ovo biti paralelni program. Ceo dan će se smenjivati izveštaji sa događanja na svim jezicima i produžićemo radno vreme, neće više biti do 21 čas već do ponoći. Pokušaćemo da vratimo Radio Suboticu tamo gde treba da bude, deo da bude građanski medij u kome će jezici i programski jezici bitisati jedan pored drugoga, a ne jedan pa drugi.

O iznosu za koliko je kupljen radio, Stefanović kaže da ne može da govori, jer su u proces uključena fizička lica. Međutim, ono što je zatekao je skoro osam miliona dinara duga.

- U ovih skoro godinu dana, od kako je grad prestao da finasira rad radija, napravljeni su ogromni dugovi. Program je emitovan, a ljudima koji su bili angažovani duguje nešto više od šest miliona, a tu je još 1.6 miliona dinara duga prema komunalnim preduzećima za režijske troškove, i internet – dodaje novi vlasnik. - Bojim se da ta cifra nije konačna. Pred nama je ogroman izazov da saniramo dugove, vratimo Radio Suboticu na zdrave noge i slušaocima pružimo kvalitetan i bogat program.

Naše sugrađane, kojima svaki dan počinje uz Radio Suboticu već ovih dana očekaju zanimljivi i duhoviti sadržaji. U jutarnjem programu uskoro kreće „Mentalno razgibavanje", a Subotičane će od rane zore zabavljati voditeljski duo Dare i Mare.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

13
Oko sokolovo Odgovori
Nova programska koncepcija je KATASTROFA! Cilj je potpuno uništenje društva. Laku noć Radio Subotice, Grade, kulturo, normalnosti...

Prepreka "napretku" bili su Radio 103, Radio Palić, Mini Radio.
Kiki Odgovori
Tako valja! Pozdrav
Ferenc Odgovori
Prvo što trebate da promenite je direktor.
Vesko Odgovori
Ozbiljuna firma dobila jos ozbiljnijeg vlasnika.
E, moji vi.. Odgovori
Kakvi dugovi ? Pa direkror Stepanovic je sve vreme direktorovanja smanjivao plate zaposlenima koje su placane iz budzeta, kako bi imao od cega da posluje ovaj period.
makazar Odgovori
Da se istražni organi pozabave malo direktorisanjem Ljubiše Stepanovića koji je svesno i samovoljno smanjio plate skoro svim zaposlenima kako bi sebi isplaćivao direktorsku platu po prestanku budžetskog finansiranja. [*...*] Sad radi u Panon TV!!!! Baš ste se usrećili ...
pravdak Odgovori
Srecno i da se vrati radio na state staze.
drapo Odgovori
[*...*] Ko je napravio dug od 6+1,6 miliona taj neka ga i vratii !!! Inače, program je bio očajan i zahvaljujući yu eco televiziji i k23 smo imali svakodnevne stvarne i pravovremene izveštaje o dešavanjima u našem gradu. i KOJE JE SAD TO PREDUZEĆE "VTV Com Net" ??? Treba ih brisati iz registra !!!SRAMOTA !!!
dule Odgovori
@Ferenc
Da čujemo tvoj predlog za direktora. Smene smo doživeli i 5. oktobra pa ništa. Došli nesposobni i ojadili sve firme po Subotici.

@Vesko
Jel ti to ozbiljno ili se šališ?
Sanela Odgovori
Radio ne vredi ni 1000e losa muzika jos losiji program
ffilozoff Odgovori
...i i nisu bili placeni!!!Ovaj po pricama iz kafana duguje radnicima ogromne novce!!! Pogotovo mnogima koji su posteno radili... Los program city TV-a ,ustvari ko to gleda uopste,sad camo morati i slusati-ne hvala!!!! Imati takozvanu lokalnu tv,i kupiti lokalni radio,znaci da to sve dobro radi,placaju se porezi i radnici sa stazom???HEHE,hehe
bisni Odgovori
O kakvom tržištu priča vlasnik ove kuće čije programe ne gleda niko? Biće para kroz nameštene konkurse, a "briga" o manjinama odličan je izvor finansiranja.
jimmyplus Odgovori
Treba da se stidi grad i opština, što za jedan takav lokalni radio nemasredstava, dok za kojekakve neposećene festivale, disnotore i kafane po centralnom gradskom trgu ima. Radio suboticu je trebalo sačuvati
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.