Komentara: 24
Pregleda: 4385

Putari spremni za prvi sneg

06.11.2020. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Na prostoru JP "Subotica-trans" danas je održana smotra Zimske službe, koja će tokom predstojećeg zimskog perioda čistiti lokalne puteve. Kao i prethodne godine, posao održavanja gradskih i prigradskih saobraćajnica poveren je firmi "Ekstra-auto transport" iz Vrbasa, dok će čišćenje u zaštićenom delu Parka prirode Palić obavljati JP "Palić-Ludaš", a novina je da se obim posla povećao za 25 odsto.
Putari spremni za prvi sneg

Kako je objasnio Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, nakon završetka izgradnje ipsilon kraka, određene deonice državnih puteva su prešle u nadležnost lokalnog upravljača, koje su im sredinom godine poverili "Putevi Srbije".

- Radi se o deonicama o Kelebijskom putu, kao i o Somborskom putu, dakle do prvog kružnog toka sa ipsilon krakom, i o deonicama državnih puteva, a to su Zagrebačka ulica i Beogradski put do Bajnatske ulice. To je povećalo mrežu koju održavamo za 17 kilometara, a kada uzmemo u obzir i novoizgrađene biciklističke staze u Bačkim Vinogradima, na Horgoškom i Kelebijskom putu, koje smo u površini od oko 21.600 kvadrata uzeli u održavanje, sve to je povećalo obim Zimske službe ove godine za 25 odsto - objasnio je Radivojević.

Putari spremni za prvi snegS povećanim obimnom posla, povećani su oprema i ljudstvo koje će brinuti o ukupno 127 kilometara lokalnih puteva, isto toliko gradskih ulica i preko 160.000 kvadrata trgova, pešačkih površina i biciklističkih staza. Po rečima Miloša Ljubisavljevića, odgovornog izvođača radova iz firme "Ekstra-auto transport", cilj Zimske službe je da svi putevi budu prohodni, a učesnici u saobraćaju bezbedni.

- Baza mehanizacije Zimske službe nalaziće se na Paliću kao i prethodnih godina, a trgovi, ulice, putevi i gradske saobraćajnice održavaće se prema utvrđenom planu i programu rada. Kao što se može videti, svi kamioni su opremljeni nosačima za so, a osim kamiona, u sastavu Zimske službe nalazi se i pet kamiona nosivosti do pet tona, dva utovarirača, jedan grejder, šest kombinovanih mašina i 45 radnika - rekao je Ljubisavljević, dodajući da je za ovu sezonu obezbeđeno 1.300 tona soli i isto toliko rizle. - U gradu se putevi održavaju posipanjem soli da se kanalizaciona mreža ne bi zagušila, dok se na otvorenim saobraćajnicama putevi posipaju sa soli i rizlom. Obezbeđena je i so za podelu trećim licima, kao i kante koje će se nalaziti u užem centru grada, gde će građani moći da preuzmu so za sopstvene potrebe i te kante će se redovno dopunjavati. 

Putari spremni za prvi snegPrema Zakonu o putevima, vreme trajanja Zimske službe je od 1. novembra tekuće do 1. aprila naredne godine, a za njeno angažovanje ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno 65 miliona dinara.

Putari spremni za prvi sneg

Izvor: Subotica.com
Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 4385
Povezane teme

zimska služba

održavanje puteva

predrag radivojević

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

smotra zimske službe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.