Komentara: 26
Pregleda: 7016
Foto

Putari spremni za prvi sneg

26.11.2019. u 15:10h
Izvor: Subotica.com
Zimska služba, zadužena za brigu o gradskim i prigradskim saobraćajnicama, spremna je za snežne padavine.
Putari spremni za prvi sneg

Sa spremnom mehanizacijom o ulicama i putevima i ove zime brinuće preduzeće „Extra auto transport“ iz Vrbasa, kome je poveren ovaj posao, dok je JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje izradilo plan za zimsko održavanje.

- U skladu da sa Zakonom o putevima zimsko održavanje saobraćajnica traje od 1.novembra tekuće do 1. aprila naredne godine. Saobraćajnice na teritoriji grada možemo da podelimo na tri grupe – državne puteve koji prolaze kroz grad i oni su u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ , saobraćajnice koje se nalaze u zaštićenom delu Parka prirode Palić čije održavanje vrši preduzeće „Palić Ludaš“ i gradske saobraćajnice koje su u nadležnosti našeg preduzeća – objasnio je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Održavamo oko 240 kilometara gradskih i prigradskih saobraćajnica, 100.000 kvadrata pešačkih i 35.000 kvadrata biciklističkih staza. Za ovu svrhu iz budžeta grada opredeljeno je 50 miliona dinara.

Putari spremni za prvi sneg

Mehanizacija zimske službe biće u pripravnosti na dva punkta, iz prigradskog i gradskog naselja, a obezbeđeno je 1000 tona soli i isto toliko rizle.

- Sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo sve zadatke koji su pred nama u potpunosti ispiniti. Vozila za održavanje su spremna, kako ona za trgove, tako i veće mašine koje mogu da utovaraju sneg i da ga iznose – poručuje Milutin Perunović, tehnički direktor preduzeća „Extra auto transport“. – Prošle godine smo uže gradsko jezgro posipali samo sa solju da ne bi došlo do zapušavanja kanalizacije, a kako nije bilo problema, i ove godine ćemo postupati na isti način. Putevi će biti održavani uz dodatak rizle. Do petka će biti podeljena sva so namenjena gradskim ustanovama.

Putari spremni za prvi sneg

Izvor: Subotica.com
Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe Smotra Zimske službe
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 7016

Povezana vest

Povezane teme

zimska služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.