Komentara: 19
Pregleda: 12939

Noćas prvi sneg, Zimska služba u pripravnosti

27.12.2019. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
Po najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prve snežne padavine ove zime očekuju se u noći između petka i subote, dok će se naredne nedelje zadržati hladno vreme. Iz Zimske službe kažu da su u stanju pripravnosti, te da su spremni da odgovore na sve izazove.
Noćas prvi sneg, Zimska služba u pripravnosti

Za vikend nas očekuje oblačno vreme, mestimično sa snegom, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod, uz napomenu da je u nižim predelima moguće formiranje snežnog pokrivača, čija će očekivana visina na severu zemlje biti do 3 centimetra, a u ostalim predelima od 5 do 10 centimetara.

- Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima. Za vikend i početkom naredne sedmice, zadržava se hladno vreme sa temperaturom ispod proseka za ovo doba godine, a od nedelje i sa slabim i umerenim jutarnjim mrazevima - najavljuje Republički hidrometeorološki zavod.

Posao održavanja oko 240 kilometara gradskih i prigradskih saobraćajnica, 100.000 kvadrata pešačkih i 35.000 kvadrata biciklističkih staza u Subotici, ove godine je pripao firmi "Ekstra auto transport" iz Vrbasa, dok je JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje izradilo plan za zimsko održavanje. Prema rečima Miloša Ljubisavljevića, rukovodioca Zimske službe, sva neophodna mehanizacija se nalazi na kontrolnom punktu u stanju pripravnosti, te da su spremni za prvo delovanje u sezoni.

- Svi ljudi i mehanizacija su u pripravnosti. Imamo svakodnevne sastanke sa upravljačem puteva i u slučaju da se stvori potreba da pređemo na viši stepen pripravnosti, mi ćemo to i učiniti, tako da smo spremni za delovanje. Sve što je predviđeno planom rada Zimske službe, nalazi se na kontrolnom punktu i nema nikakve bojazni da će biti nekih problema koji se ne mogu rešiti - kaže Ljubisavljević.

Prema planu čišćenja ulica u zimskom periodu, saobraćajnice na teritoriji našeg grada se dele na tri grupe – državne puteve, odnosno Horgoški, Segedinski, Senćanski, Beogradski, Karađorđev i Somborski put, Franje Kluza, Crveno selo i Put Edvarda Kardelja koji su u nadležnosti JP "Putevi Srbije", a održava ih "Vojput". Zatim, saobraćajnice u zaštićenom delu Parka prirode Palić čije održavanje je u nadležnosti JP "Palić-Ludaš", te gradske i prigradske saobraćajnice koje će održavati firma "Ekstra auto transport".

Prema Zakonu o putevima, Zimska služba u pripravnosti je od 1. novembra tekuće, pa do 1. aprila naredne godine, a za njeno delovanje iz gradskog budžeta je opredeljeno 50 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 12939

Povezana vest

Povezane teme

zimska služba

čišćenje snega

sneg u Subotici

rhmz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.