Komentara: 6
Pregleda: 4482

PU "Naša radost" ove godine upisuje više od 4.200 mališana

02.08.2018. u 16:56h
Izvor: Subotica.com
PU "Naša radost" od septembra bi trebalo da pohađa 4.286 mališana, što je za 10 odsto više u odnosu na 2015. godinu. Predlog o povećanju broja dece predat je na usvajanje Gradskom veću, a ukoliko se odobri, iz predškolške ustanove poručuju da će ubrzo objaviti konačan spisak dece koja su ostvarila pravo na smeštaj u vrtićima.
PU "Naša radost" ove godine upisuje više od 4.200 mališana

Prema rečima Veljka Vojnića, tehničkog direktora PU "Naša radost", više dece ove godine biće upisano u Aleksandrovu, gde je kapacitet proširen za dve jaslene grupe, kao i u Tavankutu i Keru, gde je proširen za po jednu jaslenu grupu.

- U Subotici postoji mnogo veći zahtev za smeštaj dece jaslenog i odbanišnog uzrasta, u odnosu na decu predškolskog uzrasta, zbog toga što je generacija koja ove godine treba da upiše predškolski program redukovana po broju, dok je s druge strane evidentno da se sve više dece rađa i da sve više Subotičana radi, zbog čega se traži mesto više u vrtićima. Mi smo spremni da odgovorimo na te zahteve, kako preko građevinskih radova kojima proširujemo kapacitete vrtića, tako i preko rekonstrukcije Centralne kuhinje da bismo mogli da ispratimo sva povećanja - kaže Vojnić, dodajući da će vrtić u Aleksandrovu, u kojem su u toku završni stolarski radovi, spremano dočekati početak nove školske godine.

PU "Naša radost" ove godine upisuje više od 4.200 mališana

Ukoliko Gradsko veće na prvoj narednoj sednici usvoji predlog o povećanju broja dece, iz PU "Naša radost" poručuju da će ubrzo objaviti konačan spisak dece koja su ostvarila pravo na smeštaj u vrtićima. Ukoliko se, pak, dogodi da neko dete ne bude primljeno u vrtić, tehnički direktor kaže da Uprava ima i za ovaj problem rešenje.

Moram da naglasim da je veliki pritisak na vrtiće koji se nalaze u gusto naseljenim zonama, kao što su okolina Radijalca i Prozivke, stoga ćemo predložiti roditeljima, čija deca nisu dobila smeštaj, da ih eventualno smeste u druge vrtiće koji su nešto udaljeniji, a u kojima ima mesta - poručuje naš sagovornik.

PU "Naša radost" ove godine upisuje više od 4.200 mališana

Iz PU "Naša radost" podsećaju da je ove godine za decu rođenu 2012. i 2013. godine upis na predškolski pripremni program obavezan, te da će iz tog razloga od 27. do 31. avgusta ponoviti konkurs za upis dece ovog uzrasta.

- Molimo sve roditelje koji do sada nisu upisali decu na predškolski pripremni program da iskoriste drugi konkursni rok da to učine iz dva razloga. Prvi je taj što je veoma važno da se deca uključe u vaspitno-obrazovni sistem, jer se tu navikavaju na uslove koji važe u školi, da postoje disciplina, zadaci i zajedništo, kao i da bi izbegli zakonom predviđenu kaznu zato što to nisu uradili - naglašava Vojnić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4482

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

upis u vrtiće

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.