• Pregleda: 1857

Jaslice u Aleksandrovu čekaju rešavanje tople vode

Objekat "Alisa" Predškolske ustanove "Naša radost" u Aleksandrovu, namenjen jaslenom uzrastu, ovih dana treba da dobije toplu vodu, posle čega će biti spreman da primi najmlađe Subotičane.
Jaslice u Aleksandrovu čekaju rešavanje tople vode

Da se uređuju jaslice u Aleksandrovu javnost je obaveštena u avgustu prošle godine, te je veliki broj građana ovog septembra upisao svoje mališane. Radovi su se, međutim, neplanski odužili, te oko 30 dece još uvek nije krenulo u vrtić.

- Upisali smo decu i dva dana pre no što su trebali da krenu, roditelji su obavešteni da deca neće poći u jaslice, jer objekat u koji su trebali da krenu nije gotov. Na roditeljskom sastanku nam je rečeno da će deca krenuti do kraja septemra, ali, evo, sada je kraj oktobra i ona još uvek nisu u vrtiću – kaže nam jedna majka. - Kada zovemo i pitamo šta se dešava oni uvek imaju isti odgovor  - da sve je gotovo, da je stigao i nameštaj ali da nema grejanja, nema tople vode, nema radijatora, kao da to nisu znali još u van sezoni. Uprava vrtića na pitanje kada ce deca krenuti i kakva je situacija daje svaki put isti odgovor da nemaju informaciju i da nije do njih nego do grada. Medjutim, iz Grada smo dobili odgovor da je novac za to „Naša radost“ dobila u celosti i da je njihovo kada ce se objekat završiti. U problemu su roditelji 30 dece jer već dva meseca moraju da se snalaze ko će im čuvati decu, iako su uredno i na vreme mališane upisali u vrtiće.

Čelnici PU „Naša radost“ kažu da razumeju negodovanje roditelja, ali da se radovi privode kraju i da treba ovih dana da budu gotovi.

- Razumem roditelje, ali deca neće biti u objektu dok god on ne bude bezbedan i dok u njemu ne budu svi uslovi za njihov boravak – jasan je Nebojša Markez, direktor PU „Naša radost“. - Nije do nas, nego do izvođača radova koji nisu uradili posao kako treba, a on nije bio pod našim, nego pod nadzorom određenog gradskog resora. Došlo je do propusta i mi u nebezbedne uslove nećemo pustiti decu. Nije bilo ventilacije, prozori nisu mogli da se otvore, vrata nisu bila postavljena, bilo je samo hladne vode, ni trofazne struje... Ono što je do nas je sve spremno, krevetići i nameštaj, čeka se samo još topla voda i čim se to završi, vrtić će početi sa radom. Nama je bezbednost dece, makar ja dobio razrešenje na mestu direktora, deca neće boraviti tamo gde nemaju apsolutno bezbedne i adekvatne uslove.

Po rečima Veljka Vojnića, tehničkog direktora ustanove, objekat je dva puta preuređivan za ovu namenu.

- Naglašavam da kašnjenje nije zbog nas, grad vodi tu investiciju. Hitno je rađena nova nabavka, najpre je trebao da ima drugu svrhu, ali pošto je doneta odluka da je potrebniji za smeštaj dece, objekat je preuređen u dva navrata. Verujem da će sutra već biti gotovo – poručuje Veljko Vojnić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Majka Odgovori
A šta čeka mandarina? Malo jaču kišu, pa da deca uče plivati po hodnicima i sobama? Kada će se neko pozabaviti sa tim?
Sada su panoi najveći problem
A slivanje vode po instalacijama je bezbedno i sigurno...
As Odgovori
Auuu kome sada verovati, koga slušati? Nešu ili Velju? Sto direktora-kilava ustanova...
Jovo
Velju
Pera Odgovori
Ko je bio izvodjac radova?
Pera Odgovori
Ovo je sramota za ceo grad.Vrtici se raspadaju , niko nije nadlezan za raspadanje igralista.Grad nam je prljav i ofucan!
Zar trenutne vlasti nemaju ni malo volje i morala da poprave ovu sliku grada?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.