• Pregleda: 5188

Objavljen raspored dece u obdaništima

PU "Naša radost" objavila je juče raspored dece po vrtićima pod okriljem ove ustanove. Liste su okačene na oglasnim tablama vrtića.
Objavljen raspored dece u obdaništima

Liste, koje roditelji mogu da vide isključivo na oglasnim tablama objekata, u odnosu na prethodne godine kasnile su tri sedmice, što je pojedinim roditeljima, u jeku godišnjih odmora, produžilo neizvesnost.

Predškolska ustanova "Naša radost" ove godine brinuće o smeštaju 4.285 dece uzrasta od 1 do 6,5 godina, odnosno oko 200 dece više nego prošle godine. PU "Naša radost" na teritoriji Grada Subotice raspolaže sa 54 objekta odnosno ima angažovano 347 vaspitačica (43 medicinske sestre-vaspitača za jaslene grupe i 304 vaspitača u vrtićkim grupama).

Celodnevni boravak u objektima ove ustanove iznosi 3.300 dinara, što se smatra najnižom cenom u Srbiji. Ustanova ima tri pedagoške jedinice, a rad se odvija na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Miki Odgovori
I te 3000 neki nisu u stanju da plate po 7-8 meseci pa cak i celu godinu.I niko im nista ne kaze. Sramota je za Nasu radost sto to dopusta!!
Tacno Odgovori
MIKI je potpuno u pravu! Trebalo bi postroziti obavezu placanja mizerne MESECNE cifre. Ukoliko se ne plati dva meseca, na mesto neplatise staviti drugo dete sa liste cekanja. Ima onih koji bi se radovali da im za 3300 dete ima pravo boraviti 11casova u vrticu, zbrinuto, uz 4 obroka, adekvatan vaspitno -obrazovni rad I slobodnu igru. Budite odlucni I napravite red! Postavite jasna pravila I budite dosledni. Samo jedan roditelj koji neplacanjem zauzima mesto drugome neka bude tuzen, Ili ispisan, drugacije bi razmisljali. Ima akreditovanih privatnih vrtica pa ako je 3000 mnogo, postoji izbor. Ovako, zaposleni roditelji cijoj deci je vrtic neophodan, budu izostavljeni, a neki usluge vrtica svojim neplacanjem dobijaju besplatno.
Ivkova slava Odgovori
Kakve su tendencije samo da pitam (a pitanje je za gradske i ostale vlasti a ne za vredne i požrtvovane vaspitačice) da li je bitno da bebe do godinu dana koje upisujemo u jaslice kao i one starije za obdanište i predškolsku grupu moraju biti članovi SNS? Fuj, uništili ste i opljačkali sve čega ste se dotakli a sada nam i deci zabranjujete da ih upisujemo u predškolske ustanove. FUJ! Bruke jedne naprednjačke!
Jimi Odgovori
Sramota da neki ne mogu platit jer su bez plate bez ikakvih dohotka. Zar oni nemaju pravo da im deca uživaju kao svaki drugo dete
sekvestor
nije veća sramota da dokoni /tj neću za male pare ići nekom zarađivati/ daju decu u obdanište kukaju da nemogu platiti jer su nezaposleni a oni koji ipak idu raditi za minimalac snalaze se kako im uspe.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.