Komentara: 6
Pregleda: 3704

Prvi Tron triatlon u subotu na Paliću

09.07.2014. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
Atletsko rekreativni klub "Tron" sa Palića u subotu (12. jul) organizuje prvi sprint triatlon na kojem će učestvovati profesionalci i rekreativci iz cele Srbije. Takmičenje se održava sa početkom od 9 odnosno 11 časova. Jedan od učesnika triatlona biće i poznato TV lice Ivan Zeljković, Zeka milioner. Tokom trajanja trka (9,45-13 časova) zaobilazni put do petlje "istok" biće zatvoren.
Prvi Tron triatlon u subotu na Paliću

Tokom godine Srpska triatlonska unija organizuje desetak trka širom Srbije, a Atletsko rekreativnom klubu "Tron" kao organizaciji koja daje veliki doprinos rekreativnom sportu pripala je čast da ove godine bude promoter ove discipline i po prvi put organizuje triatlon na Paliću. Ovo takmičenje će se takođe bodovati za Kup Srbije.

Na prvom Tron triatlonu učešće su potvrdili iskusni takmičari iz Pančeva, Beograda, Požarevca, Sombora, a organizatore posebno raduje što se prijavilo dosta rekreativaca iz Subotice i sa Palića. Trenutno je prijavljeno šezdesetak učesnika, a svi zainteresovani mogu se prijaviti još sutra i to na mejl klub@tron.org.rs.

Start elitne  trke (seniori) je u subotu od 11 časova, dok će se od 9,50 časova održati dečija trka (Superkid - do 15 godina starosti). Prva disciplina (plivanje) kreće ispred Veslačkog kluba (kod Muškog stranda).

Prvi Tron triatlon u subotu na Paliću

Triatlon je olimpijska disciplina u kojoj se kombinuju tri sporta - plivanje, trčanje i vožnja bicikla. Plivački segment dug je 750 metara, takmičari plivaju dva kruga, zatim preuzimaju bicikl i voze stazu dugu 20 kilometara.

Prvi Tron triatlon u subotu na Paliću

Prvi Tron triatlon u subotu na Paliću

Što se tiče biciklističkog dela trke, taj  segment počinje odmah nakon izlaska iz kruga Veslačkog kluba i kreće se stazom između hotela Sport i sportskih terena, zatim levo prema Novosadskom putu, takmičari napuštaju sportski centar Janko Pejanović i nastavljaju desno zaobilaznim putem u pravcu petlje "Subotica Istok".

Prvi Tron triatlon u subotu na Paliću

Poslednji segment je trkački koji je dug 5 kilometra (5 krugova po hiljadu metara) i ta deonica se odvija od ugostiteljskog objekta "Kapetanski rit" (bivši Del lago) do mesta gde je bila meteorološka stanica (pre krivine koja vodi ka Ženskom štrandu)

Važna napomena: Tokom odvijanja biciklističkog i trkačkog segmenta od 9,45 do 13 časova ceo zaobilazni put će biti zatvoren za saobraćaj.

Dečija trka (do 15 godina) biće upola kraća, odnosno najmlađi će trčati 2 kliometra, plivati 370 metara i voziti bicikl 10 kilometara.

Po završetku elitne trke, grubo oko 13 časova, održaće se proglašenje pobednika u obe konkurencije (dečiji triatlon i seniori)

Organizator je potvrdio da će se takmičenje održati bez obzira na vremenske prilike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3704

Povezana vest

Povezane teme

atletsko rekreativni klub tron

triatlon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.