Komentara: 0
Pregleda: 3780

Prvi regionalni festival gifova G I F E S T održan u Subotici

03.06.2013. u 02:31h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U subotu, 1. juna 2013. godine sa početkom u 20 časova u Omladinskom klubu “Skladište” u Subotici, održan je Prvi regionalni festival gifova G I F E S T.
Prvi regionalni festival gifova G I F E S T održan u Subotici

Cilj Festivala je da na jednom mestu okupi autore koji se bave ovom vizuelnom formom i time im pruži priliku da prikažu svoje autorske radove. Animirani gif je savršena mala forma koja pruža mogućnost iskazivanja stvaralačkih ideja od apstraktnih do angažovanih. Gif format sa svojim osobinama dozvoljava brz i efektan prenos ideje kroz vizuelni doživljaj.

Na konkurs, koji je bio otvoren do 15. maja 2013. godine, se prijavilo više od 70 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bugarske sa više od 200 svojih autorskih radova.

O izboru radova odlučivao je žiri u sastavu: Jasna Skenderović, Boris Čegar, Mile Tasić i Miroslav Lazendić. Petočlani žiri odabrao je najbolji gif i dodelio mu prigodnu nagradu, skulpturu Jugoslava Sivića, umetnika iz Subotice.

Tokom večeri su bili prikazani gifovi u revijalnom i takmičarskom delu. U 22 časa se druženje nastavilo u klubu Clash uz dj set Neomodern.

Organizatori Festivala su: Mirjana Mitrić, Ivana Rađenović i Viktor Juriga. Projekat su podržali Politehnička škola i Fondacija “Danilo Kiš” iz Subotice. 

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Prvi regionalni festival gifova G I F E S T Prvi regionalni festival gifova G I F E S T Prvi regionalni festival gifova G I F E S T Prvi regionalni festival gifova G I F E S T Prvi regionalni festival gifova G I F E S T Prvi regionalni festival gifova G I F E S T Prvi regionalni festival gifova G I F E S T Prvi regionalni festival gifova G I F E S T
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3780
Povezane teme

politehnička srednja škola

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

gifest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.