Komentara: 11
Pregleda: 7452
Foto

Prvi maj u Mini Jugoslaviji

26.04.2017. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Po 15. put na prostoru četvrte Mini Jugoslavije biće obeležen 2. maj, koji će tradicionalno okupiti brojne jugonostalgičare iz Subotice i okolnih mesta.
Prvi maj u Mini Jugoslaviji

Kako je Mini Jugoslavija nedavno spašena od banke, kredit su otplatila dva Jugoslovena, organizatori žele da od na tom prostoru naprave turistički brend grada.

- Na početku smo imali  autobuse iz svih država, ali sada je nas jugonostalgičara sve manje i okupljamo se svega dva, tri puta godišnje, što nije dobro. Starih ideja koje su bile dobre u Jugoslaviji ne treba da se stidimo, nego da se borimo da ih ponovo negujemo, da negujemo bratstvo i jedinstvo, radnika i rad. Ova priča nije bolesna nostalgija, već verovanje u sistem koji je funkcionisao. Radimo na tome da se ponovo pioniri okupljaju, da našu decu i unuke naučimo kako je postojala jedna država u kojoj su se svi poštovali, u kojoj nije bilo diskriminicije, i gde se lepo živelo – ističe Blaško Gabrić, osnivač četvrte Mini Jugoslavije, dodajući da niko od nadležnih ne prepoznaje turistički potencijal koji ima ova ideja. - Zato pozivam grad i sve nadležne da nas podrže, da napravimo turistički brend kakav dolikuje Subotici, da privučemo turiste iz cele Evrope.

Prvi maj u Mini Jugoslaviji

Kao i prethodnih godina posetiocima će biti pripremljen zanimljiv program, takmičenje u malom fudbalu za pionire, šahovski turnir memorijal „Geza Sekelj“. U umetničkom programu nastupiće etno grupa „Koreni“, Aleksandar Toković, frulaš Cvijetin Milaković i orgestar Andrije Dimovića Žige, a za dobro raspoloženje pobrinuće se muzika „od Vardara pa do Triglava“. Tu su kuvani juneći gulaš i vojnički pasulj, kao i piće po sindikalnim cenama.

Mini Jugoslavija zvanično ima 8.400 državljana, nekada je drugi dan praznika rada tu praznovalo više od deset hiljada ljudi. Sada ih ima mnogo manje, ali dobrog raspoloženja nikada ne manjka.

Prvi maj u Mini Jugoslaviji

Izvor: Subotica.com
Najava programa 15. jubilarne proslave Dana jugonostalgičara (Mini Jugoslavija) Najava programa 15. jubilarne proslave Dana jugonostalgičara (Mini Jugoslavija) Najava programa 15. jubilarne proslave Dana jugonostalgičara (Mini Jugoslavija) Najava programa 15. jubilarne proslave Dana jugonostalgičara (Mini Jugoslavija) Najava programa 15. jubilarne proslave Dana jugonostalgičara (Mini Jugoslavija) Najava programa 15. jubilarne proslave Dana jugonostalgičara (Mini Jugoslavija) Najava programa 15. jubilarne proslave Dana jugonostalgičara (Mini Jugoslavija) Najava programa 15. jubilarne proslave Dana jugonostalgičara (Mini Jugoslavija)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 7452

Povezana vest

Povezane teme

1. maj Palić

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

jugonostalgičari

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.