Komentara: 5
Pregleda: 5172

Prvaci seli u školske klupe

31.08.2012. u 16:39h
Izvor: RTV Yueco
Najbrojnija škola na teritoriji Severnobačkog okruga OŠ „ Sečenji Ištvan“ svečano je dočekala prvake, iako je zvanično prvi radni dan, ponedeljak. Škola pokriva prostor 5 mesnih zajednica, a u prvi razred ove godine krenuće 169 đaka prvaka. Pored priredbe, koju su prvacima pripremili stariji učenici, prvake su dočekali i pokloni koje im je darovao Grad Subotica i Mađarski nacionalni savet.
Prvaci seli u školske klupe

Posle priredbe koju su im u znak dobrodošlice pripremili učenici starijih razreda, prvaci su seli u školske klupe koje će u njihovom životu zauzimati važno mesto narednih osam godina. Prvaci kažu da su željno čekali prvi školski dan i da su se priremali za početak.

OŠ „Sečenji Išvan“ najveća je škola Severnobačkog okruga. Sa četiri školska objekta ova škola pokriva prostor 25 km, odnosno 5 mesnih zajednica. U prvi razred ove godine krenuće 96 đaka na srpskom i 73 đaka na mađarskom nastavnom jeziku. Većina đaka ove škole prelazi svakodnevno peške dug put do škole pa će im prsluci, koji su prvaci dobili na poklon od Grada, pomoći da budu bezbedniji u saobraćaju. Pored Grada, prvacima su poklon uručili i predstavnici Nacionalnog saveta Mađara.

Kako bi što pravednije iskoristili nasledstvo u iznosu od 147 000 funti, u školi su osnovali komisiju, koja će odrediti kriterijume za sticanje prava na besplatnu užinu. Besplatnu užinu će svakako dobiti deca koja dobijaju dečiji dodatak, ona kojoj su roditelji nezaposleni, kao i deca iz višečlanih porodica. Prema nekim procenama, pravo na besplatnu užinu ostvariće oko 300 dece.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5172
Povezane teme

OŠ Sečenji Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.