Komentara: 31
Pregleda: 7944

Promocija turijske kobasice u petak na Gradskom trgu

08.02.2023. u 10:17h
Izvor: Subotica.com
U petak, od 8 do 16 časova (ili do isteka zaliha) Subotičani će, na Gradskom trgu, imati priliku da, po promotivnim cenama, pazare sveže ali i degustiraju na licu mesta pečene nadaleko poznate kobasice iz Turije.
Promocija turijske kobasice u petak na Gradskom trgu

Centralna manifestacija "Kobasicijada" biće održana u Turiji od 24. do 26. februara. Sirova (sveža) kobasica prodavaće se po ceni od 600 dinara za kilogram, suva za 900 din/kg, a pečena u kifli po ceni od 250 dinara/komad.

- U petak, 24. februara, na programu je takmičenje u pravljenju kobasica. Takmičenje će biti održano u sportskoj sali i za sada je učešće prijavilo više od 20 ekipa. Dan kasnije, u subotu, tačno u podne u centru Turije biće prikazana najduža kobasica na svetu, koja će ove godine biti duga čak 2039 metara, pošto je ovo 39. manifestacija. U večernjim satima, na centralnoj bini u selu nastupiće Seka Aleksić. "Kobasicijada" se završava u nedelju, 26. februara, kada će nastupiti naši najmlađi - najavljuju iz Udruženja "Kobasicijada Turija"Pozivamo sve Subotičane da dođu u petak u centar grada i da uživaju u našim specijalitetima. Takođe, pozivamo sve i na centralnu "Kobasicijadu" koju svake godine poseti na hiljade ljudi iz naše zemlje, ali i iz inostranstva.

Kao i svake godine, članovi Udruženja "Kobasicijada Turija" doniraće 50 kilograma sveže roštilj kobasice subotičkoj Narodnoj kuhinji. 

Više informacija o "Turijskoj kobasicijadi" možete pročitati ovde

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 31
Pregleda: 7944

Povezana vest

Povezane teme

narodna kuhinja

Turijska kobasicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.