Komentara: 29
Pregleda: 5208
Foto

Narodnoj kuhinji donirano 50 kilograma turijske kobasice

10.02.2023. u 11:46h
Izvor: Subotica.com
U okviru promocije turijskih kobasica, koja se održava danas na Gradskom trgu, predstavnici Udruženja "Kobasicijada" donirali su subotičkoj Narodnoj kuhinji 50 kilograma svežih kobasica.
Narodnoj kuhinji donirano 50 kilograma turijske kobasice

Kombi pun turijskih kobasica stigao je u naš grad, a Subotičani su i ovoga puta od ranih jutarnjih sati pohrlili u centar da pazare nadaleko poznate kobasice koje se prodaju po promotivnim cenama.

Subotičani veoma dobro zanju kakvog su ukusa kobasice iz Turije. Kao i prethodnih godina, veliki broj građana je došao da pazari naše specijalitete. Kilogram svežih kobasica naplaćujemo 600 dinara, odnosno 900 dinara staje kilogram prosušenih. Tu smo do 16h, odnosno dok ne prodamo zalihe - priča Željko Popić iz turijskog Udruženja građana "Kobasicijada".

Narodnoj kuhinji donirano 50 kilograma turijske kobasiceTradicija duga više od tri i po decenije nastavljena je i ove godine, pa su gosti iz Turije donirali 50 kilograma sveže kobasice Narodnoj kuhinji u Subotici.

Mi smo humanitarno udruženje i puno nam je srce kada smo u prilici nekome da pomognemo onoliko koliko smo u mogućnosti. Želimo da i najugroženiji Subotičani uživaju u našim specijalitetima - ističe Popić.

Iz Crvenog krsta Subotica zahvalili su se donatorima što su i ove godine mislili na najsiromašnije građane.

Narodnoj kuhinji donirano 50 kilograma turijske kobasice

Ove sveže kobasice iskoristićemo za pripremu obroka za korisnike Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike. Grad je tekuće godine za funkcionisanje Narodne kuhinje izdvojio 36,7 miliona dinara što je dovoljno, ali naravno da je svaka donacija dobrodošla, jer mi kroz svaku donaciju možemo da obogatimo jela - istakao je Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta u Subotici.

Kobasicijada u Turiji biće održana od 24. do 26. februara. 

- U petak, 24. februara, na programu je takmičenje u pravljenju kobasica. Takmičenje će biti održano u sportskoj sali i za sada je učešće prijavilo više od 20 ekipa. Dan kasnije, u subotu, tačno u podne u centru Turije biće prikazana najduža kobasica na svetu, koja će ove godine biti duga čak 2039 metara, pošto je ovo 39. manifestacija. U večernjim satima, na centralnoj bini u selu nastupiće Seka Aleksić. "Kobasicijada" se završava u nedelju, 26. februara, kada će nastupiti naši najmlađi - zaključuju organizatori. 

Izvor: Subotica.com
Promocija Turijske kobasicijade Promocija Turijske kobasicijade Promocija Turijske kobasicijade Promocija Turijske kobasicijade Promocija Turijske kobasicijade Promocija Turijske kobasicijade Promocija Turijske kobasicijade Promocija Turijske kobasicijade
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 29
Pregleda: 5208

Povezana vest

Povezane teme

narodna kuhinja

Turijska kobasicijada

donacija

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.