Komentara: 4
Pregleda: 4942

Program obeležavanja Svetosavske nedelje (21-27. januar)

19.01.2015. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna manifestacija "Svetosavska nedelja" u Subotici se obeležava ove godine po 23. put. Sedmodnevni program počeće u sredu svečanim otvaranjem, a završiće se narednog utorka Svetosavskim balom u restoranu "Spartak". Svi programi u okviru Svetosavske nedelje će biti održavani u Zadužbini Dušana Radića, sa početkom u 19 časova.
Program obeležavanja Svetosavske nedelje (21-27. januar)

U organizaciji Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava" u Subotici se nastavlja 23 godine duga tradicija obeležavanja Svetosavske nedelje koju će upotpuniti niz knjiženih i duhovnih tribina, pesničkih večeri, izložbi slika, kao i tradicionalne svečanosti - Svetosavska akademija i Svetosavski bal.

Program u okviru Svetosavske nedelje biće održavan u Zadužbini Dušana Radića, sa početkom u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Obeležavanje Svetosavske nedelje počinje u sredu, 21. januara od 19 časova kada će biti uprilično svečano otvaranje uz besedu Episkopa bačkog Irineja, pojanje mešovitog hora SKC "Sveti Sava" i otvaranje izložbe slika Olgice Stefanović "Vrt pravednika".

Program obeležavanja Svetosavske nedelje (21-27. januar)

Drugog dana manifestacije biće održan književni portret Vladimira Kecmanovića, a gosti će biti prof. dr Slobodan Vladušić i Vladimir Kecmanović. U sklopu Izdavačkog centra Matice srpske u petak će biti predstavljeno 50 tomova antologijske edicije 10 vekova srpske književnosti. Gosti na promociji će biti akademik Miro Vuksanović i prof. dr Slavko Gordić.

Za subotu u 19 časova u sklopu bloka "Putovanje kroz tradiciju" u Zadužbini Dušana Radića biće održan koncert gitara "Trio Balkanske žice" koji čine Zoran Starčević, Nikola Starčević i Željko Starčević.

Trio "Balkanske žice izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu mnogih balkanskih elemenata: srpskih, ciganskih, makedonskih, rumunskih, moldavskih, madjarskih, mediteranskih, bugarskih, grčkih, orijentalnih…sa primesama Jazz muzike, Swinga, i klasičnih elemenata.

Program obeležavanja Svetosavske nedelje (21-27. januar)

Poslednjeg dana sedmice od 19 časova biće održana duhovna tribina po blagoslovu Vladike bačkog Irineja.

U ponedeljak sa početkom u 19 časova biće održana tradicionlana Svetosavska akademija na kojoj će nastupiti mešoviti hor i recitatori SKC "Sveti Sava". Poslednjeg dana obeležavanja Svetosavske nedelje u restoranu "Spartak" od 19 časova biće upriličen Svetosavski bal na kojem će gosti biti interpretatorka izvornih pesama Slobodanka Danka Stojiljković i orkestar RTS-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4942

Povezana vest

Povezana dešavanja

Povezane teme

srpski kulturni centar

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.