Komentara: 12
Pregleda: 3827

Proglašeni šampioni u odbojci, ženski kolektiv Spartaka napustio superligaško društvo

29.04.2020. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaški savez Srbije odlučio je juče da stavi tačku na aktuelnu sezonu, proglasi šampione u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i da saopšti ko je na osnovu svog plasmana do prekida imao status za selidbu u viši, odnosno niži rang. Nažlost ženski kolektiv Sprataka je izgubio superligaški status.
Proglašeni šampioni u odbojci, ženski kolektiv Spartaka napustio superligaško društvo

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije (OSS), predsedništvo  Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja OSS, na elektronskoj sednici, održanoj u utorak, 28. aprila, doneli su odluku da se prekidaju i smatraju okončanim takmičenja u Superligi, Prvoj A ligi i Prvoj B ligi za takmičarsku 2019/20. godinu.

Odučeno je da se proglašavaju pobednici prva tri ranga takmičenja prema zatečenom stanju, odnosno TENT u konkurenciji seniorki i Vojvodina u konkurenciji seniora, zatim Srem iz Sremske Mitrovice u konkurenciji seniorki i Borac iz Starčeva u konkurenciji seniora pobednici su Prve A lige i stiču pravo nastupa u Superligi u narednoj sezoni.

Na osnovu plasmana u sezoni 2019/20 Ženski odbojkaški klub Spartak više neće biti član elitnog ranga i prelazi u Prvu A ligu, dok muški klub zadržava superligaški status i sezonu zvanično završava na 5. poziciji, što nažalost znači i da ostaje bez mogućnosti takmičenja na evro sceni.

Na sednici je takođe doneta odluka da Superliga u obe konkurencije ostane na 10 ekipa, dok će Prva A i Prva B imati po dve više.

Početak nove sezone u svim rangovima takmičenja očekuje se početkom oktobra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3827

Povezane vesti

Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.