Komentara: 2
Pregleda: 2569

Odbojka: Tinja nada za o(p)stanak seniorki Spartaka u elitnom rangu

17.07.2020. u 13:11h
Izvor: Subotica.com  / Subotičke novine
S obzirom da je Vizura istupila iz Superlige, a Subotičanke odlukom Saveza, nakon prekida prevenstva, zbog lošeg plasmana ispale iz elitnog ranga, iskočila je prilika da se superligaška odbojka gleda i u narednim godinama. Savez je raspisao konkurs za popunu, a o tome će zameniti Vizuru više će se znati početkom avgusta.
Odbojka: Tinja nada za o(p)stanak seniorki Spartaka u elitnom rangu

Nakon brojnih polemika oko odluka Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) koje se tiču okončanja protekle sezone, nakon kojih je subotički Spartak ostao bez mesta u elitnom rangu, iz najvišeg domaćeg  takmićenja povukla se Vizura, jedna od najuspešnijih ekipa Srbije proteklih godina.

ARSENOSKI U PARTIZANU - Dok se čeka početak nove sezone, u Odbojkaškom klubu "Spartak" ima i nekih promena u igračkom kadru. Nakon niza uspešnih sezona u Superligi Srbije u dresu Spartaka, 24-godišnji Miloš Arsenoski, startni tehničar MOK  "Spartak", neće promeniti takmičenje, ali hoće boju dresa. Arsenoski će od nove sezone braniti boje beogradskog Partizana.

Upražnjeno mesto u Superligi biće popunjeno, kako stoji u obaveštanju Odbojkaškog saveza Srbije, a po odluci Takmičarske komisije OSS-a, putem konkursa, tako da i ŽOK "Spartak" gaji nadu da će ostati deo elite. Podsetimo, rukovodstvo "golubica" oštro je protestvovalo kod organa u OSS, najavivši da će u slučaju oglušavanja nadležnih "pravdu tražiti i u međunarodnim instancama".

Sastanak zainteresovanih klubova će se održati za dve sedmice, poslednjeg dana jula, u prostorijama krovne organizacije, kada će biti odlučeno koji klub će naredne sezone nastupati u superligaškom društvu.

Obaveštenja o tome kako će se birati klub koji će biti u Super ligi, niti o uslovima koje zainteresovani klubovi ispunjavaju, za sada nema.

Izvor: Subotica.com / Subotičke novine
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2569

Povezane vesti

Povezane teme

ženska odbojka

odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.