Komentara: 46
Pregleda: 18360

Probijen put ispod podvožnjaka u Balkanskoj ulici

03.12.2022. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
Bez velike pompe, obaveštavamo javnost da je podvožnjak koji praktično deli grad na pola, delimično prohodan. Ne baš najsrećnije rešeno, još manje bezbednije, ali sigurno će u nekoj meri obradovati vozače koji su često "skraćivali" put ovim prolazom.
Probijen put ispod podvožnjaka u Balkanskoj ulici

Ne bi bilo ispravno proglasiti i napisati da je prolaz ispod podvožnjaka u Balkanskoj ulici (koja se povezuje sa Ulicom Vjekoslava Karasa) otvorenim s obzirom da je put bukvalno probijen i sada se ispod podvožnjaka može proći sredinom, između peščanih barijera koje su tamo sigurno 9 meseci.

Ko ga je "probio" i kada će se rešiti trajno nažalost nismo uspeli da saznamo na licu mesta, ali izvesno je da će i ovako improvizovano mnogo značiti onima koji su ovuda prolazili na putu do svojih destinacija, u mnogome kraće nego da se obilazi u velikom krugu.

Probijen put ispod podvožnjaka u Balkanskoj ulici

Na ovaj problem ukazivali smo nekoliko puta tokom godine, više puta smo pokušavali da otkrijemo ko je zadužen za konkretne radove u velikom projektu unapređenja željezničke infrastrukture, a kada smo konačno došli do "odgovornih" (preduzeće "Infrastruktura Železnice Srbije") u direktnoj višemesečnoj komunikaciji niko nije imao sluha za ove upite, probleme građana.

Probijen put ispod podvožnjaka u Balkanskoj ulici

U međuvremenu građani su se na razne načine dovijali da si skrate pute, pešaci su nekako utabali stazu, provlačeći se po blatnjavim puteljcima, za njima dvotočkaši, a najveće muke su imali automobili, ili nedaj bože nešto gabaritnije‚ koji su neretko i zaglavljivali u pokušajima da se probiju. Ni te scene koje smo imali prilike da gledamo na društvenim mrežama nisu pokrenule nekoga od uticaja da se uključi u priču i pomogne u rešavanju problema.

Pre četiri meseca, nažalost prisiljeni malo oštrije, ukazali smo ponovo pažnju na ovaj problem. Reakcije nije bilo ni u kom obliku, prevashodno od preduzeća koje upravlja ovim kapitalnim projektom. Još jedna potvrda koliko im je bilo stalo.

Probijen put ispod podvožnjaka u Balkanskoj uliciTužno je da o ovome moramo da pišemo vest, tužno je što je dozvoljeno da ovoliko dugo građani budu onemogućeni za prolaz, neodgovorno je biti toliko nezainteresovan za slučaj koji se mogao vrlo lako, pa i na ovaj sadašnji način, rešiti.

Pre nekoliko meseci saznali smo da ovaj prolaz stoji u blokadi zbog radova na gasovodu. Istina, ti radovi su bili pre nekih mesec dana, i završeni posle recimo dve nedelje, ali mi i dalje nemamo otvoren put ispod podvožnjaka, samo stoji "probijen", onako - da posluži.

Za visoke teretne kamione i dalje će ovaj podvožnjak biti nedostupan s obzirom da ga tek čeka potkopavanje, što će se desiti u sledećoj fazi radova, bez neke datumske odrednice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 46
Pregleda: 18360

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.