Komentara: 29
Pregleda: 11767
Foto

Visina podvožnjaka kod "Pionira" biće povećana, radovi na podvožnjaku u Balkanskoj do marta

09.02.2022. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Radovi na železničkom mostu u Balkanskoj ulici trebalo bi da budu završeni početkom narednog meseca. Preostalo je da se postavi ograda mosta, kao i da se izvrše određeni radovi na jednom koloseku, kažu iz "Infrastrukture železnice Srbije". Iz ovog preduzeća najavljuju da je u planu i rekonstrukcija podvožnjaka u Lošinjskoj ulici u okviru koje će biti povećana njegova visina, čime će konačno biti rešen problem prolaska teretnjaka.
Visina podvožnjaka kod "Pionira" biće povećana, radovi na podvožnjaku u Balkanskoj do marta

Radovi na rekonstrukciji železničkog mosta u Balkanskoj ulici, koji se izvode u okviru projekta rekonstrukcije pruge Subotica- Horgoš- državna granica, trebalo bi da budu završeni 3. marta. 

- Na mostu raspona 12,65 metara čelična konstrukcija zamenjena je betonskom, a umesto ranija tri koloseka sada se na mostu nalaze dva. Do kraja obnove predviđeno je da se postavi ograda mosta, kao i da se izvrše određeni radovi na jednom koloseku - objašnjava Nenad Stanisavljević iz "Infrastrukture železnice Srbije" - Zbog radova na postavljanju novog mosta došlo je do smanjenja njegove visine u odnosu na Balkansku ulicu i ona trenutno iznosi 2,34 metra. Kako na ovoj deonici nema drumskog saobraćaja postojeća visina nema nikakvog uticaja na odvijanje saobraćaja. Kada radovi budu okončani predviđeno je da most bude visok 4,25 metara, što znači da će postojeća drumska saobraćajnica u ovoj ulici morati da bude spuštena do tog nivoa.

Visina podvožnjaka kod "Pionira" biće povećana, radovi na podvožnjaku u Balkanskoj do martaVisina podvožnjaka kod "Pionira" biće povećana, radovi na podvožnjaku u Balkanskoj do marta

Podsećamo da zbog ovih radova u Balkanskoj ulici nema drumskog saobraćaja, a da je vozačima obezbeđen alternativni pravac uz odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.

Veliki problem koji se tiče prolaska teretnjaka ispod podvožnjaka kod "Pionira" biće rešen u okviru radova na brzoj pruzi Beograd- Novi Sad- državna granica, najavljuju iz "Infrastrukture železnice Srbije".

- Železnički nadvožnjak u Lošinjskoj ulici biće rekonstruisan u okviru ovog projekta. Kako se nadvožnjak nalazi na izuzetno frekventnoj saobraćajnici, posebno za teretni saobraćaj, njegova sadašnja visina od 3,30 metara, biće povećana na 4,25 metara što će omogućiti nesmetani teretni drumski saobraćaj.

Visina podvožnjaka kod "Pionira" biće povećana, radovi na podvožnjaku u Balkanskoj do martaVisina podvožnjaka kod "Pionira" biće povećana, radovi na podvožnjaku u Balkanskoj do marta

Izvor: Subotica.com
Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin Radovi na izgradnji pruge Subotica - Segedin
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 11767

Povezane vesti

Povezane teme

podvožnjak

podvožnjak kod pionira

rekonstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.