Komentara: 5
Pregleda: 4168

Princeza Katarina pomogla otvaranje Senzorne sobe u domu "Kolevka"

29.06.2012. u 19:25h
Izvor: RTV Yueco
Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina zvanično je otvorila novu Senzornu sobu u Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka” u Subotici. Senzorna soba je vredna preko 1,6 miliona dinara, a novac su zajednički obezbedili Fondacija princeze Katarine, subotički biznismen Rudolf Valter, kao i sama “Kolevka”. Ovaj prostor ima veliki značaj u razvoju čula kod dece ometene u razvoju, a njenim otvaranjem “Kolevka” zaokružuje proces rehabilitacije dece smeštene u ovoj ustanovi.
Princeza Katarina pomogla otvaranje Senzorne sobe u domu "Kolevka"

Nova Senzorna soba je zajednički projekat Humanitarne fondacije Princeze Katarine i doma “Kolevka” i ima veliki značaj u razvoju čula kod dece ometene u razvoju. Princeza Katarina je izrazila nadu da će ova donacija olakšati život štićenicima doma “Kolevka” i rad zaposlenima, posebno istakavši njihovo zalaganje u svakodnevnom radu u ovoj ustanovi. Novac za projekat od strane Fondacije princeze Katarine obezbeđen je tokom učešća Princa Filipa na Beogradskom maratonu 2010. godine.

Ukupna vrednost investicije je 1,67 miliona dinara. Od toga, Fondacija princeze Katarine obezbedila je 920.000 dinara, nemački investitor u Subotici i vlasnik preduzeća “Phiwa” Rudolf Valter obezbedio je 150.000 dinara, dok je sama ustanova u građevinsko preuređenje prostora i nabavku strunjača uložilo 600.000 dinara. Zahvaljujući se na donaciji, direktorka doma Mirjana Čabrić posebno je naglasila brzinu realizacije projekta, budući da je on dogovoren prilikom poslednje posete princeze Katarine ovom domu, u oktobru prošle godine, kada je ovoj ustanovi donirala novo kombi vozilo.

Princeza Katarina pomogla otvaranje Senzorne sobe u domu "Kolevka"

U ime građana Subotice, na donaciji se zahvalio predsednik Skupštine grada Slavko Parać koji je posebno naglasio da princeza Katarina nije po prvi put donator subotičkih ustanova.

Projekat je podržala i humanitarna organizacije “Lajflajn Čikago” iz Sjedinjenih američkih država, čija je direktorka Keti Fenslou takođe boravila u Subotici. Princeza Katarina posetila je i Opštu bolnicu u Subotici, kojoj je donirala šećer, brašno, paste i ulje za kuvanje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4168
Povezane teme

kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.