Komentara: 5
Pregleda: 4639
Foto

Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu

29.11.2016. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
Naš grad je ove godine prvi put domaćin manifestacije „Dani Kanade u Subotici“. Tim povodom, Suboticu je danas posetila delegacija ambasade Kanade u Srbiji na čelu sa savetnikom ambasadora Brajanom Ebelom, koja se sastala sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom u cilju poboljšanja saradnje na polju kulture i privrede.
Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu

Sastanku su  u ime Grada prisustvovali i član GV za turizam, investicije i međunarodnu saradnju, Srđan Samardžić kao i članica GV zadužena za oblast kulture, Miroslava Babić, koji su predstavili potencijale Subotice i mogućnosti za unapređenje saradnje.

- Ambasada Kanade zaista ima uvid u velike potencijale našeg regiona i Grada Subotice. Idejna platforma programa „Dani Kanade u Subotici“ je bila da se upoznamo sa kulturom Kanađana, kao i sa umetnicima naše dijaspore, koji su rođeni u Srbiji a odrastali, stvarali i obrazovali se u Kanadi. Nadamo se da će kultura biti ta, koja će otvoriti vrata za razvijanje ekonomske i privredne saradnje Grada Subotice i ambasade Kanade - istakla je Miroslava Babić.

Zahvalivši svim institucijama i organizacijama, koje su podržale  manifestaciju savetnik ambasadora Kanade, Brajan Ebel je izrazio zadovoljstvo što će se Kanada predstaviti u Subotici, koja kako je rekao, ima velike sličnosti sa ovom zemljom, posebno po kulturnoj raznolikosti.

Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu

- Izuzetno smo zadovoljni odličnom saradnjom sa Gradom Subotica. Zaista se radujemo što ćemo u budućnosti imati mogućnost da sarađujemo na polju ekonomske, kulturne i obrazovne saradnje. Otvaranje izložbe, predavanje, prikazivanje filmova koji nam predstoje pokazuju jaku kulturnu vezu. Kulturna raznolikost koja postoji u Subotici i Vojvodini je nešto što i mi u Kanadi, a i naš premijer zaista podržava.   Smatramo da je to zaista dobra i neraskidiva spona koja nas povezuje-naglasio je Ebel.

Posle sastanka u Gradskoj kući, savetnik ambasadora Kanade, Brajan Ebel  je u galeriji Vinko Perčić otvorio izložbu „Politika kretanja“ srpsko-kanadske umetice Vesne Perunović, čime je zvanično počela manifestacija koja će trajati do četvrtka.

Projekcije kanadskih filmova i književno veče posvećeno nobelovki Alis Manro

U sredu, 30. novembra u okviru manifestacije "Dani Kanade" održaće se dve projekcije u okviru "Dana kanadskog filma". Prva projekcijase održava u 13 časova u biooskopu Eurocinema, a u pitanju je 3D animirani dečiji film Legenda o Sarili (sinhronizovan na srpski jezik). U večernjem delu programa, od 19 časova u čitaonici Gradske biblioteke održaće se projekcija filma "Mamica Gzavijera Dolana".

Poslednjeg dana trodnevne manifestacije, u četvrtak u čitaonici Gradske biblioteke održaće se književno veče posvećeno Alis Manro, kanadskoj dobitnici Nobelove nagrade za književnost.

Izvor: Subotica.com
Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu Prijem za delegaciju ambasade Kanade u Beogradu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4639
Povezane teme

bogdan laban

miroslava babić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.