Komentara: 10
Pregleda: 22435

Prevrnuo se autobus kod Bačke Topole, jedna putnica poginula

14.08.2014. u 10:35h > 13:22
Izvor: Subotica.com
Jutros u 5,40 časova, na autoputu između Subotice i Novog Sada, kod Bačke Topole, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba podlegla povredama na licu mesta. Vozač autobusa, turskih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Novog Sada ka graničnom prelazu Horgoš, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta.
Prevrnuo se autobus kod Bačke Topole, jedna putnica poginula

Nezvanične informacije su da je vozač autobusa zaspao za volanom i da je u blagoj krivini izgubio kontrolu nad vozilom. Nakon prvog zbrinjavanja u Opštoj bolnici, uzet mu je uzorak krvi koji će biti postavljen na analizu, vozač je saslušan i trenutno se nalazi u Bolnici.

Većina putnika je doživela lakše telesne povrede, dok je njih nekoliko imalo povrede glave i grudnog koša.

- "Jutros oko 7 časova u Opštu bolnicu prevezeno je 37 pacijenata koji su zbrinuti, pregledani i dijagnostički obrađeni. Dva pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju, jedan zbog komocije mozga, drugi zbog povrede grudnog koša i najverovatnije će biti transportovan hitno na institut u Sremskoj Kamenici. nekoliko pacijenata će zbog lakših povreda glave biti zadržani na posmatranju." - izjavio je Goran Babičković, specijalista urgentne medicine i načelnik odeljenja za zbrinjavanje urgentnih stanja

Na osnovu izveštaja višeg policijskog inspektora iz Ministarstva unutrašnjih poslova jutros u 5 časova i 40 minuta dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao autobus turskih registarskih oznaka. Nesreća se dogodila na 45 km autoputa E75 Novi Sad – Subotica. Tom prilikom došlo je do prevrtanja auobusa u kome se nalazilo 39 turskih državljana.

Kolima SHMP povređeni putnici (37) doveženi su na Odeđenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Subotica. Jedna osoba je preminula na licu mesta (žensko). Nakon ukazane hitne medicinske pomoći i pregleda u bolnici su zadržane 2 osobe E. T. Zbog povrede grudnog koža smešten je na odeljenje reanimacije (teška telesna povreda) , G. G sa potresom mozga zadržan je na odeljenje hirurgije radi praćenja – opservacije (laka telesna povreda).

Ostale osobe su nakon ukazane prve pomoći i pregleda puštene kući.

Izvor: Subotica.com
Saobraćaјna nesreća kod Bačke Topole (prevrtanje autobusa i putnici u subotičkoj bolnici) Saobraćaјna nesreća kod Bačke Topole (prevrtanje autobusa i putnici u subotičkoj bolnici) Saobraćaјna nesreća kod Bačke Topole (prevrtanje autobusa i putnici u subotičkoj bolnici) Saobraćaјna nesreća kod Bačke Topole (prevrtanje autobusa i putnici u subotičkoj bolnici) Saobraćaјna nesreća kod Bačke Topole (prevrtanje autobusa i putnici u subotičkoj bolnici) Saobraćaјna nesreća kod Bačke Topole (prevrtanje autobusa i putnici u subotičkoj bolnici) Saobraćaјna nesreća kod Bačke Topole (prevrtanje autobusa i putnici u subotičkoj bolnici) Saobraćaјna nesreća kod Bačke Topole (prevrtanje autobusa i putnici u subotičkoj bolnici)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 22435

Povezane vesti

Povezane teme

saobraćajna nesreća

autoput bačka topola

uviđaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.