• Pregleda: 5718

Povređeni Turci napustili bolnicu

Trideset troje državljana Turske, čiji se autobus prevrnuo jutros na auto-putu kod Subotice, napustili su Opštu bolnicu u Subotici i upućeni na saslušanje kod javnog tužioca. Nakon saslušanja, autobusom “Suboticatransa” najverovatnije će biti prebačeni u Beograd, odakle će u organizaciji ambasade Turske biti prebačeni u domovinu.
Povređeni Turci napustili bolnicu

Od sedam sati ujutro, kada su doveženi u Opštu bolnicu u Subotici i gde im je ukazana pomoć, pa sve do 16 časova svi oni su boravili u krugu bolnice gde ih je u toku popodneva obišla i konzulka Turske u Srbiji Barčin Kurudžu Orudž koja nije želela da daje izjave za medije.

Za to vreme, Gradska organizacija Crvenog krsta u Subotici pripremila je hranu i vodu za putnike, sama bolnica im je obezbedila ručak, dok je Crveni krst Srbije u kontaktu sa Crvenim polumesecom i razmenjuju informacije o povređenima.

Na lečenju u Opštoj bolnici ostaju vozač autobusa N.A., koji se nalazi u koronarnoj jedinici i od čijeg zdrvastvenog stanja zavisi da li će i kada biti izveden pred javnog tužioca, pošto od ranije ima srčanih problema.

Osim njega, u bolnici je zadržana još jedna osoba – G.G. koja ostaje na odeljenju neorulogije na opservaciji zbog zadobijenog potresa mozga.

Osim njih, još dva putnika iz ovog autobusa ostaju na lečenju u Srbiji – J.N. koji je prebačen na institut na Banjici zbog preloma karlične kosti, kao i E.T. koji je prebačen na institut u Sremskoj Kamenici zbog povreda grudnog koša.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

4
pajo Odgovori
Nadam se da su imali osiguranje putno!I da ce im se naplatiti lecenje kao sto oni nama naplate!
ffilozoff Odgovori
Mi njima hranu i vodu,a konzulka ni izjavu nece da DA??? Zalim povredjene,ali je Pajo postavio dobro pitanje. Ako NE daj boze na letovanju u Turskoj slomi neko nogu,a nema osiguranje naj..o je!!!
stormwatch Odgovori
@Pajo

Ne razumem zlobu gospodine Pajo. Najcivilizovaniji i najnormalniji oblik pomoci u takvim slucajevima je da i ne pitate za bilo kakvo osiguranje nego da pomognete bez razmisljanja. Inace, bez uredno placenog zdravstvenog osiguranja se ne ide ni po sir i salamu u Tompa Market a ne na letovanje i sl. Nema boljke koju Ajran zalechiti ne mozhe!
xx Odgovori
@ffilozoff
Ako u Srbiji neko nema osiguranje i slomi nogu onda nije naj..o, jel???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.