Komentara: 4
Pregleda: 4026

Pretfestivalski program od utorka

04.07.2014. u 16:54h
Izvor: RTV Yueco
Na programu 21. Festivala evropskog filma Palić, koji počinje 19. jula biće prikazano oko 80 filmova, u deset programskih celina. Pretfestivalski program počinje već u utorak, 8. jula u bioskopu Eurocinema, kao i u bioskopu na otvorenom, koji će biti na Trgu slobode.
Pretfestivalski program od utorka

Predfestivalski program, koji ove godine čine tri selekcije, počinje već u utorak. Prvi program, koji će biti prikazan na Otvorenom univerzitetu, je posvećen Prvom svetskom ratu na filmu, odnosno velikim majstorima filma i njihovim filmovima o Prvom svetskom ratu.

Od 11. jula, na Trgu slobode, ispred zgrade pozorišta u izgradnji publika će moći da uživa u programu „Klasici na Trgu“, a nakon toga biće omaž program posvećen dobitnicima nagrade „Aleksandar Lifka“.

Filmom „Beli bog“ mađarskog reditelja Kornela Mundrucoa , dobitnika Gran prija u programu „Izvestan pogled“ na ovogodišnjem Kanskom festivalu biće otvoren ovogodišnji Festival evropskog filma na Paliću. U takmičarskom programu biće prikazano ukupno 13 filmova.

Kao i svake godine, organizaciju Festivala evropskog filma Palić prate finansijski problemi. Prema rečima direktora OU, koji je izvršni producent Festivala, do sada je jedino Pokrajina izmirila svoje obaveze, Ministarstvo je uplatilo 90 odsto obećanog iznosa, dok je Grad obezbedio jednu ratu.

Izvor: RTV Yueco
Predstavljanje programa 21. Festivala evropskog filma Palić Predstavljanje programa 21. Festivala evropskog filma Palić Predstavljanje programa 21. Festivala evropskog filma Palić Predstavljanje programa 21. Festivala evropskog filma Palić Predstavljanje programa 21. Festivala evropskog filma Palić Predstavljanje programa 21. Festivala evropskog filma Palić Predstavljanje programa 21. Festivala evropskog filma Palić Predstavljanje programa 21. Festivala evropskog filma Palić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4026

Povezane vesti

Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

program festivala evropskog filma palić

predfestivalski program

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.