• Pregleda: 45888

Preminuo Luka Andrašić, mladi as subotičkog i srpskog stonog tenisa

Vest o iznenadnoj i preranoj smrti Luke Andrašića (2001), mladog stonotenisera Spartaka i učenika Tehničke škole "Ivan Sarić" potresla je sve one koji su ikada imali prilike da ga upoznaju i prozbore neku reč sa njim.
Preminuo Luka Andrašić, mladi as subotičkog i srpskog stonog tenisa

Iznenada, bez ikakvih naznaka, 17-godišnjem Luki je u četvrtak popodne naglo pozlilo u njegovom porodičnom domu. Lekari su se na licu mesta sat vremena borili za njegov život, baš onako kako se on hrabro borio i koračao kroz život život. Luki je još u detinjstvu dijagnostifikovna retka bolest imunog sistema, ali bio je veliki borac i nije želeo i nije dozvoljavao da ona bude jača od njega.

Društvene mreže sinoć su preplavile emotivne poruke i poslednji pozdravi njegovih prijatelja, klupskih kolega i trenera sa kojima je sarađivao. Biranim rečima opraštali su se od mladog Luke, što dovoljno govori o poštovanju i velikoj ljubavi koju su imali za njega, kao što je i on poštovao i nesebično voleo druge.

Redakcija portala Subotica.com se pridružuje iskrenim rečima saučešća porodici i prijateljima Luke Andrašića. Imali smo čast da pre nešto više od godinu dana ugostimo Luku i njegovu majku Dijanu, da razgovaramo sa njim na temu sportskih i drugih životnih uspeha koji su Luku izdvojili i preporučili u moru talentovane dece. Njegova mentalna zrelost, entuzijazam i pozitivan pogled na život, pored brojnih nedaća koje su ga pratile, oduševili su nas i još jednom potvrdili da je on pravi kandidat za našu rubriku "Oni dolaze".

O tome ko je bio Luka Andrašić i čime je zaslužio da se ovako oprostimo od njega pročitajte u tekstu o talentovanoj deci Subotice. Za godinu dana promenilo se dosta toga, Luka je postizao nove uspehe, a poslednji se desio pre nepune dve nedelje kada je, po treći put, postao šampion Srbije u klasi seniora, u kategoriji njegovog invaliditeta (od ove godine je bio i 9. na svetskoj rang listi za juniore i 41. na svetskoj ranglisti za seniore). U tom tekstu pročitaćete i zašto je mladi Subotičanin na jednom takmičenju dobio i specijalno priznanje za fer plej.

Luka sa trenerom Mirkom Gavrilovićem (30. septembar, Zrenjanin)

Luka sa klupskim kolegom Stefanom Kostadinovićem (30. septembar, Zrenjanin)

Luka je često isticao da mu je uvek bilo posebno zadovoljstvo i ponos stajati ispred srpske trobojke dok se intonira himna. Njegova brojna učešća u reprezentaciji po generacijama to su mu i pružali.

Luka je za par dana trebao da proslavi ulazak u 18. godinu života, nažalost sudbina je želela drugačije. Sahrana Luke Andrašića obaviće se u subotu u 14:30 časova na Kerskom groblju, a prethodiće joj komemoracija u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" od 12 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Drugarica Odgovori
Mnogo sam ga volela, puno će mi nedostajati.. Počivaj u miru
Predator Odgovori
Tuga! Saucesce porodici!
X Odgovori
Hvala Subotica.com za lepe reci za ovog uzornog mladica. Nisam ga poznavao ali zao mi je sto je otisao ovako rano.
Drugarica Odgovori
Počivaj u miru, vidimo se na nekom lepšem mestu ponovo♥
Tomislav Mačković Odgovori
Počivaj u miru-saučešće porodici,rodbini i prijateljima.
Trener Nada Odgovori
Naiiskrenije saucesce!
veselin avdalovic Odgovori
Saučešće porodici, velika tuga u svima nama, zbog gubitka mladog čoveka. neka počiva u miru
Marija Odgovori
Pocivaj u miru andjele mali. Tuga velika, iskreno saucesce svima koji su ga voleleli.
C Odgovori
Stvarno užas. Ovo nam je drugo dete u mesec dana da iznenada umre.
Petar Odgovori
Saučešće porodici i svima koji su poznavali, čitajući kometare saučešća teško se čovek oseća da živi sa takvima koji u danima žalosti, daju minuse, takvo zlo zla nije vredno života, ako komentato mlad ko ga je odhranip
drugarica Odgovori
Nece MESC biti isti bez tebe dragi nas....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.