Komentara: 11
Pregleda: 51169

Preminuo Luka Andrašić, mladi as subotičkog i srpskog stonog tenisa

12.10.2018. u 11:10h > 15:12
Izvor: Subotica.com
Vest o iznenadnoj i preranoj smrti Luke Andrašića (2001), mladog stonotenisera Spartaka i učenika Tehničke škole "Ivan Sarić" potresla je sve one koji su ikada imali prilike da ga upoznaju i prozbore neku reč sa njim.
Preminuo Luka Andrašić, mladi as subotičkog i srpskog stonog tenisa

Iznenada, bez ikakvih naznaka, 17-godišnjem Luki je u četvrtak popodne naglo pozlilo u njegovom porodičnom domu. Lekari su se na licu mesta sat vremena borili za njegov život, baš onako kako se on hrabro borio i koračao kroz život život. Luki je još u detinjstvu dijagnostifikovna retka bolest imunog sistema, ali bio je veliki borac i nije želeo i nije dozvoljavao da ona bude jača od njega.

Društvene mreže sinoć su preplavile emotivne poruke i poslednji pozdravi njegovih prijatelja, klupskih kolega i trenera sa kojima je sarađivao. Biranim rečima opraštali su se od mladog Luke, što dovoljno govori o poštovanju i velikoj ljubavi koju su imali za njega, kao što je i on poštovao i nesebično voleo druge.

Preminuo Luka Andrašić, mladi as subotičkog i srpskog stonog tenisa

Redakcija portala Subotica.com se pridružuje iskrenim rečima saučešća porodici i prijateljima Luke Andrašića. Imali smo čast da pre nešto više od godinu dana ugostimo Luku i njegovu majku Dijanu, da razgovaramo sa njim na temu sportskih i drugih životnih uspeha koji su Luku izdvojili i preporučili u moru talentovane dece. Njegova mentalna zrelost, entuzijazam i pozitivan pogled na život, pored brojnih nedaća koje su ga pratile, oduševili su nas i još jednom potvrdili da je on pravi kandidat za našu rubriku "Oni dolaze".

O tome ko je bio Luka Andrašić i čime je zaslužio da se ovako oprostimo od njega pročitajte u tekstu o talentovanoj deci Subotice. Za godinu dana promenilo se dosta toga, Luka je postizao nove uspehe, a poslednji se desio pre nepune dve nedelje kada je, po treći put, postao šampion Srbije u klasi seniora, u kategoriji njegovog invaliditeta (od ove godine je bio i 9. na svetskoj rang listi za juniore i 41. na svetskoj ranglisti za seniore). U tom tekstu pročitaćete i zašto je mladi Subotičanin na jednom takmičenju dobio i specijalno priznanje za fer plej.

Preminuo Luka Andrašić, mladi as subotičkog i srpskog stonog tenisa

Luka sa trenerom Mirkom Gavrilovićem (30. septembar, Zrenjanin)

Preminuo Luka Andrašić, mladi as subotičkog i srpskog stonog tenisa

Luka sa klupskim kolegom Stefanom Kostadinovićem (30. septembar, Zrenjanin)

Luka je često isticao da mu je uvek bilo posebno zadovoljstvo i ponos stajati ispred srpske trobojke dok se intonira himna. Njegova brojna učešća u reprezentaciji po generacijama to su mu i pružali.

Luka je za par dana trebao da proslavi ulazak u 18. godinu života, nažalost sudbina je želela drugačije. Sahrana Luke Andrašića obaviće se u subotu u 14:30 časova na Kerskom groblju, a prethodiće joj komemoracija u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" od 12 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 51169

Povezana vest

Povezane teme

stoni tenis

stonoteniski klub spartak

luka andrašić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.