Komentara: 9
Pregleda: 8395

Preminuo biskup Slavko Večerin

27.08.2022. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Subotički biskup mons. Slavko Večerin preminuo je u petak, 26. avgusta, u večernjim časovima u Domu za smještaj odraslih i starijih osoba Zrenjaninske biskupije „Misericordia“ u Kikindi - saopštila je Subotička biskupija.
Preminuo biskup Slavko Večerin

Kako se navodi, "nakon kratke i teške bolesti, okrepljen svetim sakramentima, u 66. godini života, 40. godini svešteništva i drugoj godini biskupstva biskup Večerin zemaljski je život zamenio večnim".

- Subotička biskupija preporučuje svog preminulog pastira Božjem milosrđu, a ujedno podstiče sve vernike da se pomole za pokoj njegove duše. Neka mu Gospodin udeli pokoj večni! - stoji u saopštenju Biskupije.

O datumu i vremenu sahrane biskupa Večerina Subotička biskupija će javnost obavestiti blagovremeno.

Biskup mons. Slavko Večerin (1957) na ovu funkciju imenovan je u 8. septembra 2020. godine, a za biskupa je zaređen 14. novembra iste godine, kada je i preuzeo upravu Subotičke biskupije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 8395

Povezane vesti

Povezane teme

subotička biskupija

slavko večerin

biskup slavko večerin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.