Komentara: 2
Pregleda: 9055

Preminuo arhitekta Gabor Demeter

19.01.2019. u 11:43h
Izvor: Subotica.com
Preminuo arhitekta Gabor Demeter

U 62. godini juče je preminuo Gabor Demeter, diplomirani građevinski inženjer, konzervator i projektni stučnjak u oblasti zaštite spomenika. Svojom stručnošću i jedinstvenim naučnim dostignućima, između ostalog, neumoro je radio i više od dve decenije pratio obnavljanje i revitalizaciju subotičke Sinagoge.

Od nekih skorašnjih Demeterovih aktivnosti, izdvojili bismo promociju publikacije "Sinagoga u Subotici", koja je održana letos u prelepom ambijentu restaurirane Sinagoge, za šta je nešto kasnije dobio nagradu Gradske biblioteke za najbolju zavičajnu knjigu objavljenu 2018. godine, u izdanju Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica. 

Preminuo arhitekta Gabor Demeter

Gabor Demeter (1957-2019) je u svojoj bogatoj karijeri bio autor i koautor brojnih drugih vrednih publikacija iz oblasti arhitekture i kulturnog nasleđa, kako u Srbiji, svojoj rodnoj Subotici, tako i u Mađarskoj.

Sahrana će biti u ponedeljak, 21. januara, u 13 časova na Bajskom groblju, iz Peić kapele.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 9055

Povezana vest

Povezane teme

in memoriam

gabor demeter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.