Komentara: 38
Pregleda: 14936
Foto

Premijerka Ana Brnabić obišla Kolevku, Narodno pozorište i akva park

10.06.2020. u 17:51h > 21:13
Izvor: Subotica.com
Premijerka Ana Brnabić posetila je danas Suboticu i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom obišla velike projekte u našem gradu - radove na izgradnji akva parka i velnes centra na Paliću, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju „Kolevka“ i zgradu Narodnog pozorišta.
Premijerka Ana Brnabić obišla Kolevku, Narodno pozorište i akva park

Po premijerkinim rečima Subotica je dobro pozicionirana što se tiče industrije i privredne zone u kojoj su brojni poznati strani investitori, a veliki potencijal leži u poljoprivredi, turizmu, pre svega zbog Palićkog jezera, i kulturi .

- Završavamo projekte o kojima se govori decenijma, što mi je posebno drago jer politika Vlade koju vodim i predsednika republike Aleksandra Vučića je da počinjemo nove i završavamo stare projekte, koji su počeli pre više decenija. Srbija mora da postane zemlja u kojoj je započinju stvari i završava ih. Zbog toga je važna zgrada Narodnog pozorišta u Subotici, „Skadar na Bojani“, koji moramo da završimo i ona je projekat od najvećeg prioriteta. Biće završen 2021. godine i u njega će tada ukupno biti uloženo oko 18.5 miliona evra - poručila je premijerka Ana Brnabić, podsetivši da je u mandatu završena zgrada Narodnog muzeja, pozorišta u Vranju... - Uz „Ipsilon krak“, koji je završen, krenuli smo u modernizaciju železnice, izgradnju brze pruge do Budimpešte, a već 2021. godine otvorićemo deonicu od Novog Sada do Kelebije. Brza pruga će otvoriti nove potencijale za ovaj kraj. Konačno radimo nešto da Palić vratimo na turističku mapu Evrope i od 2017. godine uložili smo više od dva i po miliona evra u sređivanje Palića, a u turistički kompleks koji se gradi dodatnih deset miliona evra.

Premijerka Ana Brnabić obišla Kolevku, Narodno pozorište i akva park

Premijerka je obišla i Dom „Kolevka“ u čiju će rekostrukciju biti uloženo više od šest miliona evra.

Domaćin posete, gradonačelnik Bogdan Laban naglasio je da je u protekle četiri godine u naš grad uloženo više od 15 milijardi dinara sredstava Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

Premijerka Ana Brnabić obišla Kolevku, Narodno pozorište i akva park

- Najponosniji sam na završetak „Ipsilon“ kraka koji je kompletno završen i pušten u saobraćaj krajem prošle godine. Subotičani su na taj projekat čekali punih 30 godina, izmešten je teretni saobraćaj iz centra grada a GP Kelebija spojen sa autoputem i povezana Industrijska zona, u kojoj se realizuje izgradnja kompanije „Bojsen“ u šta će biti uloženo oko 65 miliona evra. Početkom sledeće godine izgradnja će biti završena i biće otvoreno još 500 novih radnih mesta – poručio je gradonačelnik Laban. – Siguran sam da ćemo u Narodnom pozorištu iduće godine gledati prve predstave, gradski trg će biti završen posle 15 godina. Do kraja godine završićemo akva park i velnes centar na Paliću, takođe uz pomoć republike i pokrajine.

Pre obilaska velikih infrastrukturnih projekata premijerka je sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i gradonačelnikom Subotice, obišla farmu muznih krava „Pušin“ u Bačkom Dušanovu. Domaćini su uz pomoć ministarstva poljoprivrede investirali u dva robota za automatsku mužu krava.

Premijerka Ana Brnabić obišla Kolevku, Narodno pozorište i akva park- Država je platila 65 odsto od uloga, odnosno 15 miliona dinara. Ovo je važno jer svi imaju problem sa nedostatkom radne snage, a jedno od rešenja je digitalizacija, koja se može ostvariti i u poljoprovredi – objasnio je ministar Branislav Nedimović. – Bukvalno se može pratiti jedno grlo, svaka litra mleka, u tim robotima je i laboratorija. Oni su na 14 mesta širom Srbije, a mera će postojati i u drugoj polovini godine i to ne samo za ovu nego i za sve druge vidove digitalizacije, kojom farmerima spuštate troškove proizvodnje i ubrzavate proces.

Izvor: Subotica.com

Obilazak farme "Pušin"

Obilazak farme "Pušin" Obilazak farme "Pušin" Obilazak farme "Pušin" Obilazak farme "Pušin" Obilazak farme "Pušin" Obilazak farme "Pušin" Obilazak farme "Pušin" Obilazak farme "Pušin"
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta

Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću

Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću Obilazak radova na izgradnji akva parka na Paliću
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak "Kolevke"

Obilazak "Kolevke" Obilazak "Kolevke" Obilazak "Kolevke" Obilazak "Kolevke" Obilazak "Kolevke" Obilazak "Kolevke" Obilazak "Kolevke" Obilazak "Kolevke"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 38
Pregleda: 14936
Povezane teme

Narodno pozorište

akva park

bogdan laban

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

velnes

ana brnabić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.