Komentara: 38
Pregleda: 13363
Foto

Premijerka Ana Brnabić obišla Kolevku, Narodno pozorište i akva park

10.06.2020. u 15:51h > 19:13
Izvor: Subotica.com
Premijerka Ana Brnabić posetila je danas Suboticu i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom obišla velike projekte u našem gradu - radove na izgradnji akva parka i velnes centra na Paliću, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju „Kolevka“ i zgradu Narodnog pozorišta.
Premijerka Ana Brnabić obišla Kolevku, Narodno pozorište i akva park

Po premijerkinim rečima Subotica je dobro pozicionirana što se tiče industrije i privredne zone u kojoj su brojni poznati strani investitori, a veliki potencijal leži u poljoprivredi, turizmu, pre svega zbog Palićkog jezera, i kulturi .

- Završavamo projekte o kojima se govori decenijma, što mi je posebno drago jer politika Vlade koju vodim i predsednika republike Aleksandra Vučića je da počinjemo nove i završavamo stare projekte, koji su počeli pre više decenija. Srbija mora da postane zemlja u kojoj je započinju stvari i završava ih. Zbog toga je važna zgrada Narodnog pozorišta u Subotici, „Skadar na Bojani“, koji moramo da završimo i ona je projekat od najvećeg prioriteta. Biće završen 2021. godine i u njega će tada ukupno biti uloženo oko 18.5 miliona evra - poručila je premijerka Ana Brnabić, podsetivši da je u mandatu završena zgrada Narodnog muzeja, pozorišta u Vranju... - Uz „Ipsilon krak“, koji je završen, krenuli smo u modernizaciju železnice, izgradnju brze pruge do Budimpešte, a već 2021. godine otvorićemo deonicu od Novog Sada do Kelebije. Brza pruga će otvoriti nove potencijale za ovaj kraj. Konačno radimo nešto da Palić vratimo na turističku mapu Evrope i od 2017. godine uložili smo više od dva i po miliona evra u sređivanje Palića, a u turistički kompleks koji se gradi dodatnih deset miliona evra.

Premijerka je obišla i Dom „Kolevka“ u čiju će rekostrukciju biti uloženo više od šest miliona evra.

Domaćin posete, gradonačelnik Bogdan Laban naglasio je da je u protekle četiri godine u naš grad uloženo više od 15 milijardi dinara sredstava Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

- Najponosniji sam na završetak „Ipsilon“ kraka koji je kompletno završen i pušten u saobraćaj krajem prošle godine. Subotičani su na taj projekat čekali punih 30 godina, izmešten je teretni saobraćaj iz centra grada a GP Kelebija spojen sa autoputem i povezana Industrijska zona, u kojoj se realizuje izgradnja kompanije „Bojsen“ u šta će biti uloženo oko 65 miliona evra. Početkom sledeće godine izgradnja će biti završena i biće otvoreno još 500 novih radnih mesta – poručio je gradonačelnik Laban. – Siguran sam da ćemo u Narodnom pozorištu iduće godine gledati prve predstave, gradski trg će biti završen posle 15 godina. Do kraja godine završićemo akva park i velnes centar na Paliću, takođe uz pomoć republike i pokrajine.

Pre obilaska velikih infrastrukturnih projekata premijerka je sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i gradonačelnikom Subotice, obišla farmu muznih krava „Pušin“ u Bačkom Dušanovu. Domaćini su uz pomoć ministarstva poljoprivrede investirali u dva robota za automatsku mužu krava.

- Država je platila 65 odsto od uloga, odnosno 15 miliona dinara. Ovo je važno jer svi imaju problem sa nedostatkom radne snage, a jedno od rešenja je digitalizacija, koja se može ostvariti i u poljoprovredi – objasnio je ministar Branislav Nedimović. – Bukvalno se može pratiti jedno grlo, svaka litra mleka, u tim robotima je i laboratorija. Oni su na 14 mesta širom Srbije, a mera će postojati i u drugoj polovini godine i to ne samo za ovu nego i za sve druge vidove digitalizacije, kojom farmerima spuštate troškove proizvodnje i ubrzavate proces.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 38
Pregleda: 13363
Povezani albumi
Povezane teme
Narodno pozorište akva park bogdan laban dom za decu ometenu u razvoju kolevka velnes ana brnabić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.