Komentara: 0
Pregleda: 3629

Premijera predstave "Tri lica ogledala i pozorišno istraživanje o ekstremizmu"

28.03.2016. u 17:47h
Izvor: Subotica.com
Narednog poetka u "Skladištu" održaće se predstava "Tri lica ogledala i pozorišno istraživanje o ekstremizmu" u izvođenju pozorižne grupe "Omen teatar". Ulaz je besplatan.
Premijera predstave "Tri lica ogledala i pozorišno istraživanje o ekstremizmu"

U saradnji sa Fondacijom za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ i Kancelarijom za mlade, u Omladinskom klubu „Skladište“  8. aprila, sa početkom od 20 časova biće izvedena predstava  „Tri lica ogledala i pozorišno istraživanje o ekstremizmu“, Omen teatra. Autorski tim predstave čine glumci Slobodan Beštić, Vladimir Aleksić i Pavle Pekić, a režiju potpisuje Gordana Lebović.

Predstava „Tri lica ogledala i pozorišno istraživanje o ekstremizmu“ se prema rečima rediteljke Gordane Lebović, bavi problemom nastajanja ekstremizma, ali ne u smislu definisanja vrste, već ekstremističkog načina mišljenja i ponašanja.

- Tema nije usko definisana, nego daje široko polje za razmišljanje. Mi smo dugo radili na ovom projektu, koji je po svom karatkteru istraživački. Projekat nije agresivan ni u kom pogledu, ni u tematskom ni u samom izvođenju, te ne bi trebalo da plaši publiku. To je, naprotiv, jedna metafizička interakcija, između publike i glumaca - kaže pozorišna rediteljka, Gordana Lebović.

Omen teatar je nezavisna pozorišna grupa, koja više od jedne decenije postoji na sceni samostalnog teatra u Beogradu. Ulaz na predstavu je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3629
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.