Komentara: 0
Pregleda: 1292
Foto

Premijera monodrame "Klamov rat" u petak na sceni "Jadran"

07.10.2020. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
Prva premijera Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u ovoj sezoni biće monodrama "Klamov rat" po tekstu Kai Hensela, koju će u petak, 9. oktobra, izvesti glumac Šandor Laslo na sceni "Jadran", s početkom u 19:30 časova. Komad je režirala Kinga Mezei, a drugo izvođenje biće već narednog dana, 10. oktobra.
Premijera monodrame "Klamov rat" u petak na sceni "Jadran"

Iako su predstave počeli da igraju još prošlog meseca, glumci Drame na mađarskom jeziku tek sada započinju pozorišnu sezonu u punom sjaju, jer će nakon premijere monodrame "Klamov rat", ubrzo uslediti i premijera predstave "Ožalošćena porodica" po tekstu Branislava Nušića koju režira Andrej Boka, a koja će se na sceni "Jadran" igrati 29. oktobra.

Ansambl će u novembru nastaviti probe na novoj predstavi "Testosteron" Andžeja Saramonoviča u režiji Ambruša Daniela Kovača, koja je pripremana  još u martu, ali je usled proglašenja vanrednog stanja i epidemije korona virusa u našoj zemlji, rad na predstavi prekinut, te će narednog meseca biti završena, da bi premijeru imala početkom decembra.

- U drugom delu sezone imaćemo još dve premijere, jednu u zimskom periodu, a drugu pred kraj sezone. Ono što je važno jeste da smo nastavili da radimo, naši gledaoci imaju obavezu da nose maske, mnogo manje gledalaca možemo da primimo u sali, ali uprkos tome nastavljamo da igramo predstave i da se pripremamo za tradicionalne Dane vojvođanskog mađarskog glumišta koji će se održati krajem oktobra - kazala je dramaturškinja Rozalija Brešćanski Boroš.

Premijera monodrame "Klamov rat" u petak na sceni "Jadran"Dramu na mađarskom jeziku do kraja godine očekuje završetak konkursa savremene mađarske drame u Vojvodini i Čitalačko pozorište. Rok za predaju radova je do 9. oktobra, a ove godine će se čitanje, umesto pred publikom, realizovati putem televizije Pannon, što će publika moći da pogleda 28. oktobra.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije Drame na mađarskom jeziku Konferencija za medije Drame na mađarskom jeziku Konferencija za medije Drame na mađarskom jeziku Konferencija za medije Drame na mađarskom jeziku Konferencija za medije Drame na mađarskom jeziku Konferencija za medije Drame na mađarskom jeziku Konferencija za medije Drame na mađarskom jeziku Konferencija za medije Drame na mađarskom jeziku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1292

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

monodrama

drama na mađarskom jeziku

premijera predstave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.