Komentara: 11
Pregleda: 4409

Prekogranična biciklistička tura - "Mađarsko-Srpski tandem" (21. septembar)

01.09.2013. u 14:42h
Biciklistička tura "Srpsko-Mađarski tandem" biće organizovana kao deo Srpsko-mađarskog IPA programa prekogranične saradnje 21. septembra. Cilj ove ture je učvršćivanje prekograničnih odnosa kroz sport i kulturni događaj.
Prekogranična biciklistička tura - "Mađarsko-Srpski tandem" (21. septembar)

Na biciklistickoj turi, koji će proći kroz najlepše delove regije “Homokatsag”, preko skoro otvorenog graničnog prelaza u Asotalomu, očekuje se oko 300 učesnika.

Organizatori očekuju da će se priključiti učesnici sa obe strane granice što naglašava jaku vezu između dve nacije, i činjenicu da novi granični prelaz ne pravi nužno i distance između ljudi.

Registracija je besplatna za sve učesnike, koji će takođe primiti i male poklone, ali je broj mesta ograničen, tako da se toplo preporučuje svima koji su zainteresovani da se blagovremeno registruju na web sajtu www.hu-srb-tandem.eu

Biciklistički konvoj krenuće iz Morahaloma u Mađarskoj, i posle osveženja i prelaska granice u Asotalomu, nastaviće kroz Bačke Vinograde i Hajdukovo prema Paliću u Srbiji, gde će umorni biciklisti moći da uživaju u hladnim pićima i zanimljivom kulturnom programu na obali Palićkog jezera.

Pošto je svaki od učesnika individualan građanin, suština ture je u dvema nacijama, Mađarskoj i Srpskoj i u njihovim udruženim snagama. Veoma je važno da dokažemo da možemo ostati na istom putu, deleći iste ciljeve, i da kao dobre komšije možemo graditi zajedničku budućnost. Na dan Evropske međunarodne saradnje, još nekoliko sličnih događaja se organizuje širom Evrope sa ciljem da se pogranične zajednice približe jedne drugima.

Događaj je osmišljen od strane IPA programa prekogranične saradnje, koji podržava pristupanje Srbije EU.

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4409

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.