Komentara: 20
Pregleda: 3568

Predstavljena lista "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić"

19.09.2022. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Na predstojećim izborima za članove novog saziva Saveta bunjevačke nacionalne manjine pod rednim brojem dva biće lista "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić". Podsećamo, izbori za nacionalne savete manjina zakazani su za 13. novembar.
Predstavljena lista "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić"

Na konferenciji za medije, koja je održana u prostorijama Bunjevačke matice, nosilac liste dr Suzana Kujundžić Ostojić istakla je da je prethodne četiri godine rada Nacionalnog saveta Bunjevaca obeležila borba za bazična prava ove nacionalne manjine, a da će u naredne četiri godine jedan od osnovnih zadataka Bunjevačkog nacionalnog saveta biti borba za poništavanje dokumenta iz 1945. godine po kom se svi Bunjevci imaju smatrati Hrvatima.

- Uspeli smo ne samo u tome da se bunjevački proglasi jezikom, već i da postane jezik koji je u ravnopravnoj službenoj upotrebi u SuboticiU narednom periodu borićemo se za to da Nacionalni savet Bunjevaca i sva udruženja koja funkcionišu i rade kod nas konačno dobiju svoju kuću. Kroz radne timove, borićemo se za poljoprivrednike, zanatlije i druge. Cilj nam je da okupimo sve naše pripadnike koji se bave različitim delatnostima i da pokušamo da dođemo do određenih sredstava kako bismo im pomogli. To rade i mađarska i hrvatska nacionalna zajednica na ovim prostorima, pa moramo i mi - istakla je Kujundžić Ostojić.

Predstavljena lista "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić"Listu "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" podržala je i Bunjevačka matica.

Na ovoj listi se nalaze kadrovi koji su iznedrili sve rezultate Nacionalnog saveta Bunjevaca u prethodnom periodu. Kadrovi koji su na ovoj listi nastaviće sa izradom udžbenika, a u pripremi je i novi pravopis bunjevačkog jezika. Želimo da se zauzmemo, kao što smo to činili i do sada, da i naši Bunjevci iz Mađarske budu priznati kao nacionalna manjina. Održavamo kontakte sa njima i idemo na sve njihove manifestacije - rekao je Veljko Vojnić, predsednik Bunjevačke matice.

Predstavljena lista "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić"Listu koju predvodi aktuelna predsednica Nacionalnog saveta Bunjevaca, dr Suzana Kujundžić Ostojić podržali su i Bunjevci iz Sombora okupljeni oko Udruženja građana "Bunjevačko kolo".

Ovako složni, mislim da smo dobitna kombinacija i napokon se više ne delimo na Bunjevce iz Subotice, Bunjevce iz Sombora i Bunjevce iz Novog Sada, već istupamo složno i samo tako i možemo postići rezultate - poručio je Dejan Parčetić, predsednik UG "Bunjevačko kolo" iz Sombora.

Predstavljena lista "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić"Listu "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" podržali su još i Centar za kulturu Bunjevaca, KUD "Aleksandrovo", KUD "Bratstvo", Bunjevački edukativni i istraživački centar "Ambrozije Šarčević", UG "Bunjevačka vila" iz Male Bosne, Bunjevački kulturni centar, UG "Bunjevci" iz Novog Sada i Fondacija "Mijo Mandić".

Pozivamo sve pripadnike bunjevačke zajednice koji se još uvek nisu upisali u poseban birački spisak da to učine, jer na taj način mogu aktivno učestvovati na predstojećim izborima za novi saziv Nacionalnog saveta Bunjevaca - zaključuju kandidati sa liste "Složno za Bunjevce". 

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje druge izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca - "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" Predstavljanje druge izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca - "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" Predstavljanje druge izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca - "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" Predstavljanje druge izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca - "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" Predstavljanje druge izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca - "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" Predstavljanje druge izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca - "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" Predstavljanje druge izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca - "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić" Predstavljanje druge izborne liste za Nacionalni savet Bunjevaca - "Složno za Bunjevce - dr Suzana Kujundžić Ostojić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 3568

Povezane vesti

Povezane teme

veljko vojnić

suzana kujundžić ostojić

izbori za nacionalne savete

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.