Komentara: 19
Pregleda: 4421
Foto

Predstavljena lista „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“

15.09.2022. u 14:22h
Izvor: Subotica.com
Na predstojećim izborima za članove novog saziva Saveta bunjevačke nacionalne manjine pod rednim brojem jedan biće lista „Bunjevci za Suboticu i svoja prava – zajedno!“ čiji je nosilac Tamara Babić.
Predstavljena lista „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“

Kako je na današnjoj konferenciji za medije Tamara Babić najavila, na listi su  ljudi iz brojnih udruženja i organizacija, koja su u prethodnom periodu dala ogroman doprinos očuvanju bunjevačkog identeta. To su UG “Bunjevačka kasina”, KUD “Bunjevka”, Etno kuća "Kuntić", UG Bunjveački omladinski centar, UG “Bunjevci Ljutovo”, Bunjevački kulturni centar Novi Sad, studenti Bunjevačke kuće u Novom Sadu, redakcija lista “Bocko”, UG Bunjevački medija centar Sombor i Bunjevački medija centar u Subotici.

Predstavljena lista „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“- Udružili smo se da zajedno sačuvamo i unapredimo sve što je u prethodnom periodu postignuto u oblasti kulture i tradicije, informisanja i svakodnevnoj upotrebi bunjevačkog jezika. Smatramo das u izbori slobodni, da na njima treba da učestvuju svi koji misle da mogu da doprinesu kvalitetnom radu novog saziva Bunjevačkog nacionalnog saveta – poručila je Tamara Babić, koja je u radu bunjevačke zajednice aktivna već četvrt veka. – Značajno mi je što sam izabrana da predvodim grupu mladih ljudi, ali i onih koji su dali doprinos dosadašnjem radu BNS. Čast mi je da su tu i Boris Bajić, Dragan Kopunović, Mirko Bajić, Stanislava Lutkić, Kata Kuntić… Imamo ozbiljan podmladak, želimo da damo novu snagu i sačuvamo sve ono što je do sada urađeno.

Podsetimo, izbori za nacionalne savete manjina zakazani su za 13.novembar.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje liste „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“ za izbore za nacionalne savete Predstavljanje liste „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“ za izbore za nacionalne savete Predstavljanje liste „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“ za izbore za nacionalne savete Predstavljanje liste „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“ za izbore za nacionalne savete Predstavljanje liste „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“ za izbore za nacionalne savete Predstavljanje liste „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“ za izbore za nacionalne savete Predstavljanje liste „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“ za izbore za nacionalne savete Predstavljanje liste „Bunjevci za Suboticu i svoja prava-zajedno! Tamara Babić“ za izbore za nacionalne savete
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 4421

Povezana vest

Povezane teme

nacionalni savet bunjevaca

bunjevačka nacionalna manjina

izbori za nacionalne savete

tamara babić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.