Komentara: 5
Pregleda: 2428
Foto

Predstavljen Akcioni plan za otvorenu upravu

27.03.2017. u 16:25h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće predstavljen je Akcioni plan za sprovođenje inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu za 2016. i 2017. godinu, koji predviđa unapređenje saradnje lokalnih samouprava i civilnih organizacija. Prezentaciju je organizovao Resursni centar Građanskih inicijativa, u saradnji sa Centrom lokalne demokratije Subotica.
Predstavljen Akcioni plan za otvorenu upravu

Partnerstvo za otvorenu upravu, predstavlja međunarodnu inicijativu podržanu od strane 75 zemalja sa  ciljem poboljšanja integriteta, transparentnosti, efikasnosti i odgovornosti javne vlasti, što zemlje ostvaruju kroz donošenje akcionih planova. Srbija je globalnom Partnerstvu pristupila pre pet godina, te je ovo drugi po redu Akcioni plan koji je donet u našoj zemlji.

- Akcioni plan sadrži određeni broj mera i aktivnosti koje ukoliko se ispune mogu značajno da unaprede saradnju civilnog društva i lokalne samouprave. To se, pre svega, odnosi na transparentnost rada lokalnih samouprava, aktivnosti koje se odnose na pristup informacijama od javnog značaja a postoje i mere koje se odnose na učešće javnosti - kaže Bojana Selaković, v.d. direktora Građanskih inicijativa.

Predstavljen Akcioni plan za otvorenu upravu

Kao jednu od mera za unapređenje saradnje, Akcioni plan predviđa da lokalne samouprave u sistematizaciji imaju radno mesto-službenik zadužen za saradnju sa civilnim organizacijama.

- U skladu sa ovom inicijativom u model radnih mesta mi smo uključili opis radnog mesta ili dela radnog mesta za službenike u lokalnoj samoupravi za saradnju sa organizacijama civilnog društva. Sve opštine koje budu bile u mogućnosti, osim onih vrlo malih sa troje, četvoro zaposlenih, dobile su opis posla i radnog mesta osobe koja bi bila zadužena za saradnju sa civilnim društvom, što je jako veliki napredak. Ukoliko opštine budu uspostavile takvo radno mesto značajno bi se unapredila saradnja sa civilnim društvom, naročito u pogledu izrade politika tj. propisa - kaže  Dragana Brajović, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje akcionog plana za sprovođenje inicijative "Partnerstvo za otvorenu upravu" Predstavljanje akcionog plana za sprovođenje inicijative "Partnerstvo za otvorenu upravu" Predstavljanje akcionog plana za sprovođenje inicijative "Partnerstvo za otvorenu upravu" Predstavljanje akcionog plana za sprovođenje inicijative "Partnerstvo za otvorenu upravu" Predstavljanje akcionog plana za sprovođenje inicijative "Partnerstvo za otvorenu upravu" Predstavljanje akcionog plana za sprovođenje inicijative "Partnerstvo za otvorenu upravu" Predstavljanje akcionog plana za sprovođenje inicijative "Partnerstvo za otvorenu upravu" Predstavljanje akcionog plana za sprovođenje inicijative "Partnerstvo za otvorenu upravu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 dan
Komentara: 5
Pregleda: 2428
Povezane teme

marija ušumović davčik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.