Komentara: 2
Pregleda: 2365

Predstava "Kus petlić" odigrana po 50. put

05.06.2024. u 10:21h
Izvor: Subotica.com
Predstava "Kus petlić", rađena po tekstu Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića, preksinoć je, na sceni Jadran odigrana po 50. put. 
Predstava "Kus petlić" odigrana po 50. put

Preksinoć je, kao i svaki prethodni put, sala Jadran bila ispunjena do poslednjeg mesta, a o tome da je spisak onih koji žele da pogledaju sada već legendarnu predstavu poduži svedoči i lista čekanja koja postoji još od premijere.

Jubilarno izvođenje "Kus petlića" za zaposlene u Narodnom pozorištu je veliki i svečani trenutak, a u sali je preksinoć, uz glumce i publiku, bio i kompletan autorski tim. 

Predstava "Kus petlić" odigrana po 50. putPredstava "Kus petlić" odigrana po 50. putUz čestitke ekipi, kako onima koji su na sceni, tako i onima koji se ne vide, a bez kojih nijedna predstava ne može da postoji, upravnik pozorišta Miloš Nikolić izrazio je želju da ova predstava još dugo živi na repertoaru Narodnog pozorišta.

- Ponosan sam na vas, ponosan na ono što ste ovom predstavom postigli. Ne mislim samo na nagrade, sa kojima ste se vraćali sa svih najznačajnijih festivala, već mislim na energiju i posebnu kolektivnu igru kojom ova predstava odiše. Kvalitet traje, pa će i "Petlić" još dugo tom svojom jedinstvenom vibracijom oduševljavati publiku - izjavio je Nikolić .

Predstava "Kus petlić" odigrana po 50. putMilja Bušatlija, Seja Batrićeva, Đakon Avakum, Pile Kopile, Komnen Barjaktar, Johan Šuster, naročito su inspirativni likovi sa kojima se publika poistovećuje, jer pozorište jeste iluzija života. Poslednji put u ovoj, a u novoj sezoni ponovo, „Kus petlić“ će, sigurni smo, biti predstava koja pleni.  

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2365
Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.