• Pregleda: 8567

Predstava "Krivac je tamo negde" odigrana u Tijaninoj školi

U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ juče je održana premijera predstave „Krivac je tamo negde“ koju organizuje Fondacija "Tijana Jurić". Predstava će u narednim danima obići nekoliko škola na području Subotice.
Predstava "Krivac je tamo negde" odigrana u Tijaninoj školi

Prvi put odigrana predstava pred oko pedesetoro dece izazvala je različite reakcije kod dece, od osmeha pa sve do trenutaka potpune tišine i pažljivog slušanja, pa sve do ovacija i aplauza na kraju.

Ova škola, kao škola koju je Tijana pohađala, je uvek prva u kojoj Fondacija održava svoje aktivnosti. Narednih dana, sa istom predstavom Fondacija gostuje u OŠ "Čaki Lajoš" u Bačkoj Topoli (četvrtak, 26. maj), zatim u petak u OŠ "Sonja Marinković" i OŠ „Sečenji Ištvan“.

Predstavu je napisao i režirao glumac Narodnog pozorišta u Subotici, Vladimir Grbić. Glumci koji izvode predstavu u parovima su: Biljana Krstić, Kristina Lisica, Maja Ivković Ivandekić, Sara Arbutina, Silvan Vesnić, Milisav Puzović, Nenad Orkić i Stefan Stojković. Od sledeće školske godine predstava će gostovati po školama širom Vojvodine i Srbije, a pripremi je i verzija na mađarskom jeziku.

Više detalja o predstavi pogledajte u povezanoj vesti.

Po rečima direktora OŠ "Ivan Goran Kovačić" Nenada Mirkova, ovakve predstave, performansi i radionice su deo redovnih aktivnosti koje se sprovode tokom školske godine i ističe da je vrlo važno da se nasilje odmah prepozna, da se identifikuju nasilnik i žrtva i da deca znaju kako da reaguju u slučaju vršnjačkog nasilja.

- "Predstava doprinosi prepoznavanju svih oblika nasilnih situacija, prenosi poruku koja razvija i unapređuje socijalne veštine kao što su suočavanje sa stresnim situacijama, rešavanje problema, prepoznavanje predrasuda, uvažavanje individualnih razlika i rešavanje konflikata nenasilnom komunikacijom. Zahvaljujemo se fondaciji Tijane Jurić koja je predstavom doprinela realizaciji preventivnih aktivnosti za sprečavanje nasilnog ponašanja u školi." - rekao je Mirkov

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.